SAMO DA PROĐE PREGLEDE: Partizsn potvrdio da je našao pleja
Foto: Profimedia

na korak od humske

SAMO DA PROĐE PREGLEDE: Partizsn potvrdio da je našao pleja

Košarka -

Doskorašnji košarkaš poljske ekipe GTK Glivice i diplomac Univerziteta Gonzaga Džošua Perkins će doputovati u Beograd gde će nakon obavljanja lekarskih pregleda potpisati ugovor sa Partizanom potvrdio je beogradski klub.

U poslednjem nastupu za prethodni klub, Perkins je u nedelju postigao 18 poena i imao 4 asistencije, na meču poljskog šampionata protiv Stelmet Zielone Gore.

Džoš Perkins je rođen 25. avgusta 1995. godine, igra na poziciji plejmejkera i visok je 191 centimetar.

U poslednjoj godini na Gonzaga Univerzitetu, Perkins je imao prosečan učinak od 11 poena i 6,2 asistencije na 37 utakmica u NCAA.

Poljaci su ranije danas potvrdili tu vest uz obveštenje da je postignut dogovor i o obeštećenju.

Sa druge strane, krilni centar Keni Goins neće obući dres crno-belih. Prema informacijama specijalističkog košarkaškog portala Eurohoops, Kolos ne pušta Kenija Goinsa, a problem su finansije. Navodno je zapelo oko visine obeštećenja jer Kolos traži da se plati Goinsov izlazak iz ugovora, dok su u Humskoj 1 bili razmišljanja da će proći bez novčanih izdataka van plate za igrača koji bi trebalo da bude konkurencija Rašonu Tomasu na poziciji "četiri". U Goinsovom ugovor ne postoji stavka tačne otkupne klauzule, što je zapravo napravilo pometnju.

Pregovori su izgleda propali. Goins je, navodno, bio raspoložen da pojača crno-bele i to je trebalo da bude tas koji će na kraju da prevagne na Partizanovu stranu. Ali sve je stalo. Podsetimo, Goins je četiri godine pohađao školu trenerske legende Toma Iza na Univerzitetu Mičigen Stejt.

Po završetku fakulteta profesionalnu je karijeru počeo u Trapaniju, članu italijanske lige za koji je prosečno beležio 11,5 poena i 6,5 skokova po meču. Avgusta prošle godine preselio se na Rodos, gde ove sezone ima 12 poena i 6,3 skoka po meču u grčkom prvenstvu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track