ZVEZDA TRENIRALA ZA PARTIZAN: Crveno-beli stotkom deklasirali Radnički za plasman u polufinale
Foto: KSS

kup radivoja koraća

ZVEZDA TRENIRALA ZA PARTIZAN: Crveno-beli stotkom deklasirali Radnički za plasman u polufinale

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde rutinski su savladali kragujevački Radnički (108:47) i plasirali se u polufinale Kupa Radivoja Koraća.

Izabranici trenera Dejana Radonjića će se u borbi za finale u subotu od 21 sat sastati sa Partizanom, koji je bio bolji od čačanskog Borca (76:72).

U prvom polufinalu turnira u Novom Sadu sastaće se Mega, koja je u četrvrt finalu savladala zeminsku Mladost (93:69) i Vojvodina koja je iznenadila FMP (79:73).

Što se tiče dešavanja na parketu velike dvorane SPENS-a u Novom Sadu, dileme ni sekunda nije bilo. Zvezda je, iako prilično oslabljena i igrački i trenerski od prvof trena diktirala tempo i povećavala razliku u duelu sa timom iz Kragujevca, koji na terenu predvodi legendarni Raško Katić.

Radonjić je nastojao, da ravnomerno rasporedi minutažu i koliko god može odmori ključne igrače, prd duel sa večitim rivalom, koji će u svakom smislu biti mnogo zahtevniji.

U redovima "crveno-belih" raspoložen je bio Lazić sa 17, poena, dvocifreni su bili još i Dobrić sa 12 i Lojd sa 11 poena

Dumić je ostavio veoma dobar utisak u Radničkom pošto je postigao 19 poena, pored njega Popović je dodao 10.

Četvrta četvrtina

40. minut 108:47 - Kraj utakmice

37. minut - 97:47 - Zvezda na plus 50

35. minut 88:46 - Radonjić pokušava da ubedljivu prednost iskoristi i što više razigra sve igrače

Četvrta četvrtina

30. minut 79:38 - Kraj trećeg kvartala

28. minut 74:29 - Dobrić je veoma raspoložen i utisak je da je pronašao sebe od dolaska Radonjića

25, minut 62:25 - Zvezda je u seriji 13:0

22. minut 55:25 - Jasno je da će Zvezda slaviti pitanje je samo kojim rezultatom

Treća četvrtina

20. minut 49:25 - Iako desetkovana koronom Crvena zvezda nijednog trenutka nije timu iz Kragujevca ostavila ni tračak nade

15.minut 41:16 - Milutin Vujičić je pogodio trojku. On je junior Zvezde koji je u sastavu zbog problema sa koronom, koji ima tim

12. minut 30:13 - Zvezda protokom lopte u napadu i agresivnom odbranom, pravi mnogo problema timu iz Kragujevca

Druga četvrtina

10. minut 22:13 - Zvezda je mini serijama od sedam i pet poena, napravila razliku

7. minut 15:8 - Zvezda je u seriji 7:0

6. minut 8:8 - Raško Katić donosi prvo izjednačenje na meču

3. minut 6:2 - Zvezda ima blagu prednost

Prva četvrtina

Situacija nije nimala prijatna, korona nas je deklasirala i zdravlje nam je na prvom mestu, izjavio je trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić uoči utakmice četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća sa Radničkim iz Kragujevca.

Zvezda će u Novom Sadu igrati bez petorice prvotimaca pozitivnih na COVID-19 (Duop Rit, Kori Volden, Lengston Hol, Lendri Noko i Kino Kolom), kao i bez suspendovanog Džonija O`Brajanta.

"U situaciji kada nam je zdravlje na prvom mestu, idemo u Novi Sad sa nedoumicom u kom sastavu ćemo nastupiti na završnici Kupa Radivoja Koraća. U okolnostima koje se menjaju praktično iz dana u dan, ono što nas raduje je da ćemo bez obzira na broj igrača, učestvovati na završnici kupa i biti deo završnog turnira. Sve ostalo je u ovom trenutku u drugom planu", rekao je Radonjić za klupski sajt.

"Želimo da se stabilizujemo u narednom periodu sa zdravljem igrača i članova stručnog štaba, bez obzira na veliki broj utakmica, kako bi stoički izneli veliki broj obaveza koje nam predstoje. Korona nas je nažalost deklasirala, nemamo veliki broj igrača i članova stručnog štaba zbog virusa i potpuno je jasno zašto je naše osnovno razmišljanje da je zdravlje najvažnije i na prvom mestu. Situacija nije nimalo prijatna", rekao je trener crveno-belih.

Kapiten Branko Lazić, koji ima veliko iskustvo nastupa u završnim mečevima nacionalnog kupa, ali prema sopstvenim rečima u ovakvoj situaciji nikada nije bio.

"Situacija u kojoj nemate toliko saigrača i gotovo ceo stručni štab ne može da se podvede pod normalnu, ali moramo da je prihvatimo kao surovu realnost u vremenu pandemije. Neće nam biti lako, rotacija nam je izuzetno skraćena, neke pozicije su posebno pogođene, ali idemo u Novi Sad da se borimo i damo sve što imamo. Za koliko će to biti dovoljno, u okolnostima u kojima se u ovakvom sistemu igraju tri utakmice u četiri dana - videćemo. Iskreno, imamo želju da svi momci što pre ozdrave, košarka nam je u drugom planu, ali borićemo se", rekao je Lazić.

KK Crvena Zvezda, Branko Lazić
foto: Starsport

Trener košarkaša Radničkog iz Kragujevca Ivica Vukotić rekao je danas da će njegova ekipa pružiti maksimum i pokušati da namuči Crvenu zvezdu u predstojećoj utakmici četvrtfinala Kupa "Radivoja Koraća" u Novom Sadu.

"Izvukli smo najtežeg protivnika za najlakšu utakmicu. Mi smo samim plasmanom na ovaj turnir napravili veliku stvar za promociju kluba i pokazali da se Kragujevac polako vraća na veliku košarkašku mapu Srbije, tako da u Novi Sad odlazimo prvenstveno da uživamo i da se 'izmerimo' sa jednom evroligaškom ekipom, kao što je Crvena zvezda", rekao je Vukotić, preneo je Radnički.

"Na nama je da pružimo maksimum i odigramo što je moguće borbenije i jače, kako bismo ekipu Crvene zvezde, koja na ovaj turnir dolazi u oslabljenom sastavu, pokušali bar da namučimo. Mislim da će nam ova utakmica poslužiti za podizanje samopouzdanja pred naredne, veoma važne mečeve u borbi za opstanak u Košarkaškoj ligi Srbije", naveo je Vukotić.

Košarkaš Radničkog Stefan Đorđević rekao je da svi u ekipi jedva čekaju da igraju protiv ekipe evroligaškog kvaliteta.

"Svakako da je Crvena zvezda apsolutni favorit, ali to ne znači da ćemo mi unapred istaći belu zastavu. Pokušaćemo da pružimo maksimum u predstojećoj utakmici, da odigramo hrabro i borbeno, a za koliko će to biti dovoljno, videćemo", naveo je đorđević.

Pobednik duela Radničkog i Zvezde igraće u subotu u polufinalu od 21 sat protiv boljeg iz duela Partizana i Borca iz Čačka. Crno-beli počinju odbranu trofeja u četvrtak od 19 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track