RAŠKO KATIĆ KAO VINO: Igra u petoj deceniji i sa Radničkim ima jedan cilj! VIDEO
Foto: KSS

NIJE ZA STARO GVOŽDE

RAŠKO KATIĆ KAO VINO: Igra u petoj deceniji i sa Radničkim ima jedan cilj! VIDEO

Košarka -

Iako je ušao u petu deceniju košarkaš Raško Katić na terenu je kao vino, a sada je sa Radničkim iz rodnog kragujevca stigao na završnicu Kupa Radivoja Koraća u Novi Sad.

Igrao je za Zastavu, Crvenu zvezdu, ITU, Ergonom, Tubingen i Hemofarm dok 2010. nije potpisao za Partizan i stekao onu pravu košarkašku afirmaciju. Već je imao 30 godina, ali je za njega bio uzlazak, a ne zalazak karijere. U crno-belom dresu je osvojio ABA ligu, srpsko prvenstvo i Kup Radivoj Korać više puta, otišao je u Crvenu zvezdu sa kojom je bio MVP fajnal fora ABA lige 2013, godinu kasnije je zaigrao za Saragosu u ACB ligi i ono najbitnije - otišao na Svetsko prvenstvo u Španiji gde je sa Srbijom osvojio srebrnu medalju.

Raško Katić
foto: Starsport©

Borio se sa najboljim centrima planete, međuostalom sa Entonijem Dejvisom i Demarkusom Kazinsom u finalu, a danas igra KLS ligu u velikom šumadijskom projektu Sportskom privrednom društvu Radnički iz Kragujevca.

Raško Katić
foto: Starsport©

Sada kada više nema ambicije da igra u inostranstvu i ne trenira dva puta dnevno, a bavi se i voćarstvom i uzgajanjem borovnica.

Kaže da mu jeposlednji košarkaški cilj da Radnički iz svog Kragujevca uvede u regionalnu ABA ligu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track