DOKAZALI SMO DA I SA DOMAĆIM IGRAČIMA MOŽE DA SE POBEDI: Muta posle senzacije Vojvodine pecka ABA ligaše
Foto: Kss.rs

u svom stilu

DOKAZALI SMO DA I SA DOMAĆIM IGRAČIMA MOŽE DA SE POBEDI: Muta posle senzacije Vojvodine pecka ABA ligaše

Košarka -

Trener košarkaša Vojvodine Miroslav Nikolić izrazio zadovoljstvo što je trijumf nad FMP-om (73:67) u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća izboren sa domaćim igračima.

- Bez stranaca misliš? - pitanjem je uzvratio na pitanje novinara Nikolić "da je posle dugo godina jedan KLS tim savladao ekipu iz regionalne ABA lige".

Potom je nastavio:

- Dobro, čestitam mojim momcima, imali su priliku da pokažu svoj talenat, igrali su utakmicu srcem. Taktički smo bili malo slabiji, moji momci mogu još bolje da odiraju. Imamo jako dobru ekipu. Što se tiče FMP-a, po kvalitetu je to tim sličan nama, ali je FMP u prednosti jer je odigrao više kvalitetnijih utakmica kroz ABA ligu. Mi smo dokazali da možemo sa našim domaćim igračima da pobeđujemo one koje imaju strance.

Pojasnio je Nikolić da nije isključivo za tim bez stranaca.

- Ja nisam za strance kad ne trebaju, a nama ne trebaju u KLS ligi, ali njima trebaju i tu nema problema. Ja forsiram našu decu i ova pobeda je kruna našeg rada. Drugi smo u KLS ligi, igramo dobro, to mi je mnogo važnije nego Kup. Ovde su sve kvalitetne ekipe i velika je razlika između KLS i ABA lige. Mi smo pokazali talenat i mislim da ima tu dosta igrača koji mogu konkurisati čak i za reprezentaciju - zaključio je Nikolić.

Vojvodina će u polufinalu igrati protiv Mege, koja je savladala zemunsku Mladost (93;69).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track