ročište u Palati pravde

KURIR NA SUĐENJU KALINIĆU ZBOG TUČE NA ZVEZDINOJ UTAKMICI: Nasmejan ušao u Palatu pravde, u sudnici pregledan i snimak tuče!

Košarka -

Glumac Milan Kalinić došao je na ročište u Palatu pravde povodom slučaja iza aprila 2019. godine kada je bio glavni akter tuče koja se dogodila na košarkaškoj utakmici Partizan - Crvena zvezda.

Suđenje glumcu Milanu Kaliniću zbog tuče na košarkaškoj utakmici Crvene Zvezde u Pioniru u aprili 2019. godine, bilo je zakazano za 10 h,ali je počelo sa malim zakašnjenjem.

Na ovom drugom ročištu ispitana su dva svedoka i pregledan je video-zapis samog čina tuče, kao i fotografije na kojima se vidi optuženi glumac.

Svedok Budimir Čavić, rekao je da ostaje pri svom prethodom iskazu, i da nije video ko je koga udario i kako je tuča počela.

Drugi svedok Predrag Nikolić, kao i prvi svedok bili su službeno na ovoj utakmici.

- Službeno sam bio tamo i snimao sam utakmicu. Kamerom sam snimio ceo događaj, ali sam bio fokusiran na kameru i tek nakon što sam pregledao snimak video sam šta se dogodilo. S obzirom da je optuženi javna ličnost informisao sam se o ovom događaju putem medija - rekao je Nikolić i dodao:

- Video sam Kalinića pre utakmice. Takođe, on dolazi na sve Zvezdine utakmice.

Na pitanje sudije da li zna ko je načinio fotografije na kojima se vide sporni momenti tuče, istakao je da ne zna i zaključio da su pored njega bili pripadnici MUP-a i Žandarmerije, ali da misli da oni nisu fotografisali.

Iako je branilac optuženog Kalinića zahtevala da se fotografijr ne uzmu u obzir, sudija je naveo da su fotografijr sačinjene u javnosti, pa je njihova zakonitost verodostojna.

Sledeće suđenje zakazano je za 9. mart u 10.30 časova, na kom će biti pozvana tri svedoka, a jedan od njih biće i Dragan Šutanovac.

Milan Kalinic
foto: Nemanja Nikolić

Podsetimo, glumac se tereti za nasiličnko ponašanje na sportskim priredbama.

Podsetimo, pred početak derbija u aprilu 2019. godine došlo je do sukoba navijača iz VIP lože među kojima je bio Milan Kalinić.

Kalinić je tom prilikom pretukao Dalibora Krkovića, bivšeg funkcionera Crvene zvezde.

"Vraćao sam film hiljadu puta i dolazim do jednog - isto bih reagovao. Pogotovo kada neko divljački nasrće na sve okolo... Kako se drugačije reaguje u toj situaciji, kada neko napada tvog prijatelja? Možda je i sam sebi razbio glavu, možda sam i ja... ne znam. Celog života se trudim da izbegnem nasilje i ponosan sam na to. Tako vaspitavam i svoju decu, da se nađe rešenje. Ponosan sam na tu činjenicu da se nikada nisam potukao. Ovo je prvi konflikt... Ovo je prvi put da sam bio sateran uza zid. Skočio sam da branim svog druga zbog jedne čarke gde je razmenjeneo 5-6 udaraca, pa ako se zbog toga ide u zatvor.... Ovo nije navijački incident, ovo je nešto što je moglo da se desi u pozorištu. Ja sam se pobio jer sam branio svog druga", govorio je Kalinić posle nemilog događaja.

1 / 8 Foto: Nemanja Nikolić

(Kurir sport, B. Travica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track