ISPLIVALI DETALJI TUŽBE ANDREE TRINIKIJERIJA: Bivši trener od Partizana traži 700.000 evra!
Foto: Starsport©

VELIKA SUMA

ISPLIVALI DETALJI TUŽBE ANDREE TRINIKIJERIJA: Bivši trener od Partizana traži 700.000 evra!

Košarka -

Poznato je koliko novca Andrea Trinkijeri zahteva od Partizana.

Italijanski košarkaški trener Andrea Trinkijeri podneo je tužbu Košarkaškom arbitražnom tribunalu (BAT) i od bivšeg kluba Partizana potražuje 700.000 evra.

Portal Mozzart sport je objavio da je Trinkijeri podneo tužbu protiv Partizana zbog dela neisplaćenih obaveza iz prethodne sezone, a ujedno potražuje i primanja predviđena ugovorom za aktuelnu sezonu, dok Sportski žurnal piše da je dug za porez aktivirao klauzulu.

Kako navodi ovaj list, u ugovoru koji su potpisali Trinkijeri i Partizan, u jednoj od stavki stoji i da se klub iz Humske obavezuje da plati i porez u Italiji, čiji je Trinkijeri državljanin i gde je dužan da plati porez, kao i da će, ukoliko Partizan to ne uradi do određenog roka, biti aktivirana potraživanja iz treće godine ugovora.

Kako se dodaje, Partizan u dogovorenom roku nije platio deo poreza, a samim tim klauzula iz ugovora se automatski aktivirala i crno-beli sada moraju da isplate ceo ugovor Trinkijeriju.

Prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, Trinkijeri preko BAT-a zahteva da mu Partizan isplati oko 700.000 evra neto, uz zaračunavanje određene zatezne kamate na godišnjem nivou, ukoliko bude novih kašnjenja, sve dok se ne isplati celokupna suma.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track