DEJAN RADONJIĆ PRED VEČITI DERBI: Obe ekipe imaju dodatni razlog da pruže maksimum
Foto: ABA liga

KONFERENCIJA

DEJAN RADONJIĆ PRED VEČITI DERBI: Obe ekipe imaju dodatni razlog da pruže maksimum

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas, pred meč u ABA ligi protiv Partizana, da obe ekipe imaju dodatni razlog da pokažu maksimum.

"Utakmice Crvene zvezde i Partizana uvek imaju specifičnu težinu, mi smo u žestokom ritmu i uz to, isti ritam nas očekuje i u narednom periodu i nakon utakmice sa Partizanom. Osim specifične težine i Partizan i mi imamo dodatne razloge da damo naš trenutni maksimum", rekao je Radonjić za klupski sajt.

Košarkaši Crvene zvezde u nedelju dočekuju ekipu Partizana u meču 21. kola ABA lige.

Radonjić će u meču sa Partizanom moći da računa na skoro sve igrače, osim na kapitena Branka Lazića, koji je kažnjen zabranom igranja na dva meča, nakon isključenja u meču protiv Splita.

"Nemamo kapitena Branka Lazića za utakmicu sa Partizanom, ali ostali igrači zato moraju da budu spremni da daju maksimalan doprinos", dodao je Radonjić.

Ovo će biti treći ovosezonski duel dva rivala, a u oba prethodna slavili su crveno-beli.

U prvom ligaškom duelu Zvezda je pobedila sa 80:79, a u polufinalu Kupa Radivoja Koraća bilo je takodje minimalnih 79:78.

"Derbi utakmice uvek imaju svoju specifičnost i naboj, dobro se poznajemo jer će nam biti treća utakmica u sezoni. Da ne koristim fraze, zaista nije važna ni trenutna forma, ni trenutne ambicije. Nama je zaista bilo teško u prethodnom periodu, momci koji su bili van ekipe su nam mnogo nedostajali u svakom smislu, a utakmica je bilo baš puno", rekao je košarkaš crveno-belih Dejan Davidovac.

Davidovac je dodao i da očekuje maksimalni angažman ekipe u predstojećem derbiju.

"Polako se kompletiramo, mada nećemo imati kapitena u nedelju na parketu. Hvatamo ritam i želimo da nastavimo da se podižemo kao tim. Očekujem veliku borbu i naš maksimalan angažman", dodao je Davidovac.

Ovo će biti 44. duel crveno i crno-belih u regionalnom takmičenju, u kojem vodi Zvezda sa 22 pobede.

Na nekompletnoj tabeli ABA lige, Crvena zvezda trenutno ima skor od 15 pobeda i dva poraza, dok Partizan ima učinak od sedam pobeda i 12 poraza.

Meč 21. kola igra se u nedelju od 19.30 časova u hali "Aleksandar Nikolić".

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track