PEŠIĆ KANDIDAT ZA KLUPU PARTIZANA: Evo šta Kari kaže o povratku u Srbiju
Foto: EPA/ALEJANDRO GARCIA

licitacija traje

PEŠIĆ KANDIDAT ZA KLUPU PARTIZANA: Evo šta Kari kaže o povratku u Srbiju

Košarka -

Navijači košarkaša Partizana, teško podnose dešavanja u klubu iz Humske, a boljitak očekuju od dana kada je saopšteno da će proslavljeni reprezentativac Zoran Savić biti novi sportski direktor.

Od kada se saznalo da je doveden sportski direktor, govori se i o tome, ko će od leta biti trenera. Među kandidatima je i ime Svetsilava Pešića, koji poručuje da nema nameru da ponovo radi u Srbiji.

- Dobijam dosta ponuda, ali stranih klubova. Što se tiče srpskih timova, za njih sam završio karijeru i neću više voditi domaće ekipe - jasan je Pešić.

Crno-bele trenutno sa klupe vodi Aleksandar Matović, treći stručnjak u tekućoj sezoni (posle Šćepanovića i Filipovskog), a "parni valjak" je u potrazi za dugoročnim rešenjem. Ipak, to neće biti osvajač zlata sa reprezentacijom naše zemlje na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002, kao i Evrobasketa godinu dana ranije.

Podsećanja radi, Pešić je tokom igračke karijere četiri godine branio boje Partizana, a potom je kao trener u dva mandata vodio Crvenu zvezdu. Poslednji angažman imao je u Barseloni, koju je napustio letos, a zamenio ga je sjajni Litvanac Šarunas Jasikevičijus.

Kurir sport / Republika.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track