PRORADILA SRPSKA VEZA U KATARU! Filip je konačno SLOBODAN: Krajinović može da napusti Dohu!
Foto: Profimedia

kraj drame

PRORADILA SRPSKA VEZA U KATARU! Filip je konačno SLOBODAN: Krajinović može da napusti Dohu!

Tenis -

Filip Krajinović je "slobodan čovek"!

Posle alarmantnih vesti iz Katara, po kojima mu je - iako je testirao kao negativan na virus COVID-19 - naloženo od strane lokalnih vlasti da bude u karantinu od 3 do 14 dana, proradila je "srpska veza" u Dohi - i po poslednjim informacijama naš teniski as će moći da već večeras bude na letu za Dubai!

Čovek koji je verovatno najzaslužniji za ovaj momentalni obrt u slučaju Krajinović je Srbin Darko Crkvenjaš, bivši profesionalni rukometaš - a sada angažovan na posebnim zadacima od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Katara - institucije nadležne za slučajeve poput Krajinovićevog.

Jovana i Darko Crkvenjaš
foto: Privatna Arhiva Kurir

U svojoj kratkoj izjavi za Kurir, Crkvenjaš je bio skroman - kao što su i svi pravi heroji:

"Najvažnije je da će Filip biti slobodan da putuje dalje, bez obzira ko je tome najviše doprineo. Po mojim saznanjima, apel je uputio i turnir u Dohi, svoj dragoceni doprinos je dao i savetnik u ambasadi Srbije u Kataru Bojan Novaković. Ja sam danas imao zakazan sastanak sa generalom policije Ali Naserom, i slučajnost je htela da sam preko prijatelja iz Kurira saznao za ovaj problem baš pre našeg susreta," kaže ekskluzivno za Kurir Darko i nastavlja:

Jovana i Darko Crkvenjaš, Bojan Novaković
foto: Privatna Arhiva Kurir

"Stupio sam u kontakt sa Filipom ubrzo zatim, i objasnio slučaj Generalu. Pošto je Filip negativan, ne postoji niti jedna osnova da bude zadržan u Kataru, i naša ambasada inače ima pravo da uputi protestnu notu zbog ovoga. General me je ubrzo zatim informisao da je situacija rešena i da je Krajinović slobodan da putuje - što nas je izuzetno obradovalo, i što je - na kraju dana, svima bilo najvažnije!" zaključuje "čovek dana" Crkvenjaš.

Još jedan divan primer srpske solidarnosti u svetu se danas odigrao na Bliskom istoku, kao primer i podsetnik da možemo sve - kad smo složni!

Kurir sport/Vuk Brajović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track