PITALI SMO OSTOJU MIJAILOVIĆA ZA SALETA: Grobari, ima nade!
Foto: Starsport©

SALE NACIONALE

PITALI SMO OSTOJU MIJAILOVIĆA ZA SALETA: Grobari, ima nade!

Košarka -

Saša Đorđević na klupi Partizana! Scenario je koji bi poželeo skoro svaki navijač crno-belih, ali put do realizacije ove ideje je dug.

Pokušali smo da dobijemo odgovor na pravom mestu, a to je predsednik Partizana Ostoja Mijailović, koji je, kada je Sale Nacionale u pitanju, odmah spustio loptu.

- Mislim da je prerano da sada govorimo na tu temu. Nije fer prema samom Đorđeviću, čiji status u Virtusu nije poznat, a i ne želimo da mu dodatno otežavamo bilo šta. Takođe, nije fer prema našem sadašnjem treneru Aleksandru Matoviću - kaže Mijailović za Kurir i dodaje:

Ostoja Mijailović
foto: Tamara Trajković

- Sigurno je da je dovođenje dobrog trenera prioritet za klub, ali o tome ćemo po završetku sezone. Procedura se zna, predlog će dati novi sportski direktor Zoran Savić, a potom će Upravni odbor da ga razmotri i odluči.

Ipak, insistiramo na Đorđeviću, bar hipotetički.

- Gledajte, ukoliko on bude slobodan, sigurno je da ćemo razmišljati i o njemu. Ono što je najvažnije jeste da je Partizan stabilan klub u koji žele da dođu proverena trenerska imena - pojasnio je prvi čovek Partizana.

Miloš Teodosić, Virtus, Aleksandar Đorđević
foto: @starsport

Italijanski mediji, međutim, pišu da se sprema renoviranje ekipe Virtusa i da klub napuštaju, između ostalih, trener Aleksandar Đorđević i bek Stefan Marković, dok je Miloš Teodosić u planovima čelnika tima iz Bolonje i za narednu sezonu. Kao glavni kandidati da naslede srpskog stručnjaka pominju se dva Italijana, trener Venecije Valter de Rafaele i stručnjak Brindizija Frančesko Vituči.

U Evroligu možemo i pored licence za Evrokup

Prema najnovijim informacijama, Partizan je jedan od klubova koji će dobiti licencu za Evrokup.

- Najavili su promenu formata takmičenja, ali ništa ne zavisi od nas. Ukoliko dobijemo licencu, navijači Partizana treba da znaju da mi, uprkos tome, možemo u Evroligu preko ABA lige ili Evrokupa - izjavio je Mijailović.

Predrag Gajić / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja