TRI VELIKA BODA KAO BAGDALA: Napredak pobedio Spartak u Subotici sa 2:0
Foto: FK Napredak

superliga srbije

TRI VELIKA BODA KAO BAGDALA: Napredak pobedio Spartak u Subotici sa 2:0

Fudbal -

Napredak je večeras slavio u Subotici rezultatom 2:0 u utakmici u kojoj je dominirao od početka do kraja.

Prvi gol Čarapani su postigli preko Alena Melunovića i sa tim rezultatom se otišlo na odmor. U nastavku Kruševljasni su pojačali tempo i u 77. minutu duplirali voćstvo. Pobednički gol je delo dvojice rezervista. Na asistenciju Lazara Miloševa sudbinu Golubova sa severa Bačke zapečatio je Marko Bačanin. Do kraja je Napredak igrao organizovano disciplinovano i tu se vidi ruka Milana Đurićića odličnog trenera i taktičara.

Sudija Jovan Šegrt je korektno obavio svoj zadatak u ovom meču, a pokazao je samo jedan žuti karton i topri kraju utakmice igraču domaćina Jočiću.

Ovo je peti poraz Spartaka na svom terenu u ovoj sezoni, a bodovi odlaze u Kruševac i veliki su kao brdo Bagdala iznad nekadašnje srpske prestonice. Sada Čarapani imaju 38 bodova, kao i Voždovac i Javor i već mogu lakše da dišu. Ipak, do kraja je još šest kola i svaki poen biće dragocen u borbi za opstanak.

Vladimir Puač, trener Voždovca, je čestitao domaćinu, ističući da mu je veliki problem u pripremi ove utakmice bio odsustvo nekoliko značajnih prvotimaca, a mladi igrači nisu mogli da se izbore sa odličnom ekipom Napretka, koja igra preporođeno u prolećnoj sezoni.

Milan Đuričić je rekao da je i Napredak igrao oslabljen, bez Saše Marjanovića i Luke Milunović, ali da je mnogo želeo pobedu i izgarao je na terenu da bi osvojio sva tri boda. Čarapani se okreću sledećoj utakmici na svom terenu sa Proleterom sa imperativom pobede.

Ž. M. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track