JOKIĆ UBACIO 47 POENA I REŠIO NEVIĐENU DRAMU: Somborac odigrao jednu od NAJBOLJIH partija u karijeri! DOKAZAO SVIMA DA JE MVP!
Foto: Profimedia

DOKTOR KOŠARKE

JOKIĆ UBACIO 47 POENA I REŠIO NEVIĐENU DRAMU: Somborac odigrao jednu od NAJBOLJIH partija u karijeri! DOKAZAO SVIMA DA JE MVP!

Košarka -

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je jednu od najboljih utakmica u svojoj NBA karijeri.

Denver Nagetsi su nakon neviđene drame i dva produžetka savladali Memfis rezultatom 139:137, a maestralni srpski as bio je najzaslužniji za trijumf tima iz Kolorada.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Memfis je imao pobedu u rukama. Na tri minuta do kraja billo je 114:105 za Grizlije, a onda je fenomenalni Nikola postigao četiri poena i dva puta asistirao Bartonu, koji je trojkama istopio prednost rivala.

Na 20 sekundi do kraja Jokić je iznudio faul, ubacio oba bacanja za 116:116 i odveo meč u produžetak.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

U dodatnih pet minuta Denver je opet bio na ivici poraza, ali je još jednom Barton bio precizan na Nikolino dodavanje i izborio drugi produžetak. U njemu je od 14 poena svoje ekipe Jokić postigao devet, uključujući i prelomnu trojku na 42 sekunde do kraja.

Samo tri poena nedostajala su Jokiću da izjednači lični rekord... Fenomenalni Somborac je za 45 minuta zabeležio impresivan dabl-dabl. Upisao je čak 47 poena, 15 skokova, osam asistencija i pokazao svima da zaslužuje da bude MVP lige.

Nikola je iz igre šutirao skoro 60% (20/31), pogodio dve trojke iz šest pokušaja, a stigao je da nakupi toliki broj poena uz samo pet uspešnih slobodnih bacanja, takođe iz šest pokušaja.

Nikolu je sjajno pratio Vili Barton sa 28 poena, Majkl Porter je dodao 21. S druge strane, istakao se Morant sa 36 postignutih poena.

Nagetsi su ostvarili treći uzastopni trijumf bez teško povređenog Džamala Marija i trenutno su četvrti na Zapadu sa skorom 36-20, dok je Memfis osmi sa 29 pobeda i 26 poraza.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track