LIMAN SLAVIO U SREMSKOJ MITROVICI Stojačić: Prvenstvo Srbije u basketu kvalitetnije od SP
Foto: Starsport©

BASKET

LIMAN SLAVIO U SREMSKOJ MITROVICI Stojačić: Prvenstvo Srbije u basketu kvalitetnije od SP

Košarka -

Kao što je prvenstvo Kine u stonom tenisu jače od svetskog šampionata, tako sa sigurnošu može da se kaže da je šampionat Srbije u basketu 3x3 kvalitetniji od Svetskog prvenstva, rekao je Stefan Stojačić igrač Limana na konferenciji za medije povodom početka basket 3x3 sezone u Srbiji.

Pod pokroviteljstvom Košarkaškog saveza Srbije ove takmičarske sezone biće organizovana ukupno 24 turnira, od čega 15 A kategorije. Na prvom turniru koji je proteklog vikenda održan u Sremskoj Mitrovici trijumfovao je Liman, a Stojačić je izrazio zahvalnost KSS za podršku koju pruža celokupnoj basket 3x3 zajednici.

"U Sremskoj Mitrovici smo imali izvanredno organizovan turnir. Ostvaren je veliki napredak u tom organizacionom delu koji koji je sada na vrhunskom nivou i dostojno prati kvalitet na terenu", rekao je Stojačić i naglasio da su pripreme nacionalnog tima za Olimpijske igre u toku i da je želja da sa reprezentacijom Srbije osvoji zlato.

Generalni sekretar KSS Zlatko Bolić zahvalio se sponzorima koji su velika podrška u realizaciji projekata basketa 3x3 i potom dodao:

"Imaćemo dosta turnira ove godine koji će biti među najjačima u Evropi i svetu, jer imamo najkvalitetnije igrače. Na to smo ponosni", rekao je Bolić i naveo da će novi koordonator KSS za basket 3x3 biti Dejan Đokić.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track