Najnovije vesti

DŽUMHUR OTKRIO KAKO JE IZBEGAO TRAGEDIJU U RATNOM SARAJEVU: Dva dana nakon njegovog rođenja granata je sravnila bolnicu!
Foto: Profimedia

OTVORIO DUŠU

DŽUMHUR OTKRIO KAKO JE IZBEGAO TRAGEDIJU U RATNOM SARAJEVU: Dva dana nakon njegovog rođenja granata je sravnila bolnicu!

Tenis

Najbolji bosanski teniser Damir Džumhur otkrio je potresne detalje iz svog ranog detinjstva.

Teniser koji je srpskoj javnosti poznat po druženju sa Novakom i burnim vezama sa brojnim lepoticama sa ovih prostora u intervjuu za "Večernji.hr" otkrio je kako je kao novorođenče izbegao smrt u Sarajevu.

"Hvala Bogu, ne sećam se skoro ničega. Retke su scene iz tih ratnih godina kojih se ja sećam. Rat se završio kad sam napunio četiri godine, tako da većinu toga znam samo iz priča oca i majke", kaže Džumhur i dodaje:

"Opsada Sarajeva započela je u aprilu 1992. a ja sam se rodio 20. maja u bolnici na Koševu. Moj tata je za to vreme bio u Konjicu, u Sarajevo se nije moglo ući, pa je po mene i mamu dan posle rođenja došao moj stric. A već 22. maja ta bolnica je bila granatirana".

Damir Džumhur
foto: AP

Teniser kaže da je njegova porodica prošla kroz pravi pakao u prvim godinama rata.

"Otac me nije video prvih 11 meseci, ušao je u Sarajevo na neki ludi način jer tada su svi bežali iz Sarajeva. Te prve dve godine bile su i najteže ratne godine, a mi smo neko vreme stanovali kod strica i strine. I tako, nikad nismo napustili Sarajevo. Možda i zato što moji roditelji nisu mislili da će sve to tako dugo trajati. A ono što mi je neverovatno, moji roditelji kad govore o tome nikad se ne žale, nikad ne kukaju", ističe Damir Džumhur.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track