SPORTSKI DIREKTOR ABA LIGE OTKRIO: Sudije pravile greške u četvrtoj utakmici u Podgorici, 19 situacija je bilo u analizi
Foto: Starsport©

ABA LIGA

SPORTSKI DIREKTOR ABA LIGE OTKRIO: Sudije pravile greške u četvrtoj utakmici u Podgorici, 19 situacija je bilo u analizi

Košarka -

Sportski direktor ABA lige Milija Vojinović govorio je o greškama sudija u četvrtoj utakmici finalne serije regionalnog takmičenja.

"Imamo mi u ABA ligi za zadovoljstvo. Spomenuli ste trenere i igrače Zvezde i Budućnosti. Želim da im odam počast na fer pristupu. Lepa je slika bila u dvorani Pionir kada sam dodelio kapitenu Budućnosti trofej za drugo mesto, kada je cela hala aplaudirala. Čula se i pesma koju volim 'Crna Gora i Srbija, to je jedna familija'", rekao je Vojinović u jutarnjem programu TV Prva, a potom se osvrnuo na suđenje u Podgorici tokom četvrte utakmice finalne serije.

Zvezda
foto: Starsport

"19 situacija je bilo u analizi, a napravljeno je nekoliko sudijskih grešaka u četvrtoj utakmici. Te utakmice su sudile najbolje sudije ABA lige. Četvorica od tih sudija su na F4 Evrolige u Kelnu. Nismo bili zadovoljni kako je suđenje bilo u četvrtoj utakmici. Zvezda je tražila ekspertize, sudijska komisija je odradila i utvrdila da je bilo grešaka pogotovu u četvroj četvrtini", rekao je i dodao:

"Cela finalna serija je bila neizvesna. Najveća razlika je bila u petoj utakmici sedam razlike. Cela finalna serija je bila do poslednjeg napada neizvesna", zaključio je Vojinović.

KK Budućnost, KK Crvena zvezda
foto: Starsport©

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track