Najnovije vesti

ČOVIĆ O KANDIDATURI ZA PREDSEDNIKA ZVEZDE: Razmisliću, tu sam 10 godina
Foto: Zorana Jevtić

ima vremena

ČOVIĆ O KANDIDATURI ZA PREDSEDNIKA ZVEZDE: Razmisliću, tu sam 10 godina

Košarka

Nebojša Čović je izjavio da će razmisliti o ponovonoj kandidaturi na mesto predsednika Košarkaškog kluba Crvena zvezda, ali je rekao da će bez obzira na to, uvek biti u klubu.

"Raspisali smo izbore. Sa tim aktivnostima nastavljamo nakon završetka Superlige Srbije. Mislimo da će izborna skupština bili šestog ili sedmog jula. U Zvezdi sam 10 godina. Vrlo smo zahvalni državi i predsedniku države", smatra Čović.

Osvrnuo se i na dešavanja u finalnoj seriji regionalne ABA lige protiv Budućnosti.

"Pojedini ljudi u Crnoj Gori, a bogami i u Srbiji, su ušli u životnu naviku da otmu. Otmeš referendum, otmeš državu, sad hoćeš da otmeš i titulu. To neće moći", rekao je.

Čović je govorio i o velikom broju glrdalaca, posebno na majstorici u Beogradu.

"Prva utakmica u Beogradu je bila do 1,000 gledalaca. Nije bilo ulaznica, ulaz je bio kroz spiskove. Neophodno je bilo da imate test ne stariji od 24 časa ili potvrdu da ste vakcinisani ili da ste preležali koronavirus. Neko se možda i provukao da nije imao neki od ovih dokumenata. Na poslednjoj utakmici 2.700 je bilo vakcinisano", izjavio je Čović i dodao da je u hali bilo više od 100 pripadnika medicinskog osoblja,

Najavio je da su kazne za dve utakmice plaćene i da su spremni da plate i za treću ako treba.

Još uvek je pri stavu da greške sudija u finalu ABA lige bile sve samo ne nenamerne.

"Naše sudije iz regiona su najbolje. Ali te sudije na jedan način sude u Evroligi, a na drugi u ABA ligi. Tu mora da se napravi sinhronizacija, oni koji ne zadovoljavaju kriterijume ne mogu da sude. Utakmica je bolja ukoliko vi manje primećujete sudije. U finalu Evrolige razlika u broju bacanja bila je dva, tri. Kod nas je razlika bila 35-17", zaključio je Čović.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja