POČEO LOV NA TEODOSIĆA: Svi bi Srbina, da li je Zvezda opcija?
Foto: Profimedia

Iskusni košarkaš ne treba da brine za budućnost

POČEO LOV NA TEODOSIĆA: Svi bi Srbina, da li je Zvezda opcija?

Košarka -

Miloš Teodosić napušta sigurno ekipu Virtusa ove sezone.

Bilo je to poznato još kada je klub objavio informaciju da je trener Aleksandar Đorđević dobio otkaz. Sjajni košarkaš ne treba da brine za budućnost, jer ga traži veliki broj klubova u Evropi.

Da li je povratak u Crvenu zvezdu opcija, pokazaće naredne nedelje.

Plej srpske košarkaške reprezentacije ima klauzulu u visini od 250.000 evra, u ugovoru sa Virtusom. Vremenski Italiju može da napusti do 10. jula. Zasad, za Teodosića su najveći interes pokazali CSKA iz Moskve i Efes iz Istanbula.

Igor Kokoškov, Miloš Teodosić
foto: Stefan Stojanović

U Rusiji je Teodosić igrao od 2011. do 2017. godine, a sa moskovskim klubom ima i osvojenu Evroligu 2016. godine. Bogat ugovor čeka ga i u Turskoj, jer bi u Efesu mogao da zameni Vasu Micića, kojem posle leta predstoji selidba u NBA ligu.

Priča o mogućem dolasku u Crvenu zvezdu nije aktuelna, ali bi mogla da bude aktivirana u narednim nedeljama ukoliko Miloš Teodosić pokaže ambiciju da zaigra u klubu za koji je nebrojeno puta rekao da ga voli.

Mašta među navijačima crveno-belih raste, posebno što je pozicija pleja upražnjena odlascima Voldena i Hola, a transfer Stefana Jovića još nije realizovan.

(A. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track