SPEKTAKL U SOKOBANJI: Svečano otvorene sportske igre mladih (FOTO)
Foto: Stefan Cvetković/SIM Srbija

SiM

SPEKTAKL U SOKOBANJI: Svečano otvorene sportske igre mladih (FOTO)

Ostali sportovi -

U petak, 25. juna 2021, svečano otvorena osma sezona Sportskih igara mladih Srbije, spektakularnom ceremonijom na letnjoj pozornici "Vrelo" u Sokobanji

Sokobanja je centar regiona. Osma sezona Sportskih igara mladih Srbije svečano je otvorena spektakularnom ceremonijom na letnjoj pozornici "Vrelo" u Sokobanji. Mališani iz ovog regiona, njihovi roditelji, kao i gosti jedne od najlepših banja u Srbiji uživali su u sjajnom programu, a potom i koncertu Jelene Rozge.

Sportske igre mladih
foto: Stefan Cvetković/SIM Srbija

Osnivač Igara Zdravko Marić, čovek koji je pre 25 godina u Splitu pokrenuo Igre, prvo se zahvalio sponzorima, a zatim se posebno obratio deci.

– Najdraža deco, da nema vas ne bi bilo ni Igara. I ovog puta, kao našim ambasadorima, želim da vam poručim da se uvek igrate, da što kasnije odrastete i da što duže učestvujete u Igrama, a naš tim će pružiti sve da Igre iz godine u godinu budu sve bolje - rekao je Zdravko Marić.

On se posebno zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na podršci i dodao:

– U Srbiji smo od prvog dana jako dobro primljeni. Hvala dragom Bogu dobro smo primljeni i u mojoj zemlji Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Želim samo da poručim da mi stariji moramo da se ugledamo na decu, jer su deca za sve ove godine kroz Igre pokazala da su pametnija od nas - istakao je Zdravko Marić.

Sportske igre mladih
foto: Stefan Cvetković/SIM Srbija

Predsednik opštine Miodrag Nikolić rekao je da je izuzetno ponosan što je Sokobanja domaćin svečanog otvaranja Sportskih igara mladih.

– Pre mesec dana kada su održana takmičenja bili smo centar našeg regiona, a danas smo centar Srbije. Osnovni cilj Igara je druženje, važnije je učestvovati nego pobediti, a posebno sam srećan što Igre spajajaju ono što je nekad razoreno - bratstvo jedinstvo Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine - istakao je Miodrag Nikolić.

Predsednik opštine Sokobanja dodao je da je presrećan što je veliki broj roditelja sa decom došao da uživa u spektaklu, kao i koncertu Jelene Rozge.

– Sportske igre mladih imaju veliki značaj za naš turizam, budući turistički promet i trudićemo se da naredne i svih sledećih godina sve podignemo na viši nivo i dodatno unapredimo saradnju - istakao je Miodrag Nikolić i dodao da Sokobanja nije jedna od najlepših banja u Srbiji, nego najlepša.

Sportske igre mladih
foto: Stefan Cvetković/SIM Srbija

Na predivnoj ceremoniji otvaranja Igara za sezonu 2021., koja podseća na otvaranje Olimpijskih igara baklju prijateljstva nosile su talentovane sportistkinje ovog kraja Hana Jovanović i Teodora Trifić.

– Velika mi je čast što su Igre u mom gradu. Ponosna sam na moju ekipu što se plasirala na regionalno finale, nadam se plasmanu i na Državno i radujemo se daljem takmičenju i druženju - izjavila je Hana Jovanović, za čije usluge se već interesuju odbojkaški klubovi Partizan i Crvena Zvezda.

U Sokobanji je, istovremeno održano i regionalno takmičenje u uličnoj košarci, Lino između dve vatre, turniru u malom fudbalu, odbojci i atletici. Državno finale sportskih igara mladih održaće se početkom jula na Zlatiboru, dok će Šabac biti domaćin državnog finala kupa u malom fudbalu.

Sportske igre mladih
foto: Stefan Cvetković/SIM Srbija

Ceremonija svečanog otvaranja u Sokobanji, kao i takmičenja, održana su u skladu sa merama koje je u borbi protiv korona virusa propisao Krizni štab Vlade Srbije.

Vrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin, Predrag Mijatović, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Karl-Hajnc Rumenige i mnogi drugi.

(Kurir sport/SIM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track