NE ULAZIM U MODEL AVIONI, KAMIONI! Čović o debaklu reprezentacije, Panteru i budžetima večitih rivala!
Foto: Zorana Jevtić

otvoreno o svemu

NE ULAZIM U MODEL AVIONI, KAMIONI! Čović o debaklu reprezentacije, Panteru i budžetima večitih rivala!

Košarka -

Nebojša Čović prvi čovek Crvene zvezde analizirao je aktuelnu situaciju u srpskoj košarci.

Dotakao se velikog neuspeha srpske reprezentacije u kvalifikacijama za Olimpijske igre

"To je izuzetno loše za našu košarku i perspektivu. Unazad tri ili četiri godine pričam o zabrinutosti, ne vidim pristup i strategiju. Oni koji treba da objasne sede u KSS, zašto se dogodilo, kako, koji su razlozi i kako dalje? Ovo nije smelo da se dogodi... Kokoškov je stručan trener, ali morate da vodite stalno razgovore. Jokić nije došao, u redu, ali da li je postojao kontakt s njim? Saša Đorđević je animirao i razgovarao. Selektor mora da bude zaposlen u Savezu, da mu to bude jedini posao, isto kao i njegovim saradnicima", počeo je Čović gostujući u emisiji "Fokus" na B92

Čović je takođe čuo spekulacije da su reprezentativci Srbije bili uznemiravani tokom borbe za OI nuđenjem ugovora.

"Čuo sam o tome, ali nisam imao vremena da se bavim. Gde ima dima ima i vatre. To skandalozno. Da ulazim u detalje je još jedna zamka za Zvezdu, u periodu koji je sad i koji dolazi. Ako misle da je nismo prepoznali mnogo se varaju".

Nebojša Čović
foto: Zorana Jevtić

Država je dala između pet i sedam miliona evra kako bi KSS bio domaćin kvalifikacionog turnira.

"Gde je odgovornost? Sada ćemo da ćutimo i guramo sve pod tepih? Svima je jasno sve... KSS je odgovoran, počevši od predsednika, pa nadalje. Svi da se analiziraju i to nema veze sa ljubavi ili mržnjom", rekao je Čović, konstatujući da košarkašice ne mogu da pokriju ovaj neuspeh.

Dotakao se i novca kojim raspolaže Crvena zvezde.

"Kada sam došao 2011. godine u Zvezdu doživeo sam neverovatnu situaciju, bilo je zabranjeno da se daje novac klubu iz države. Klub koji igra Evrioligu mora minimalno da ima 20 do 30 posto veći budžet od onog koji je u Evrokupu. Za 10 godina 17 trofeja smo osvojili, bilo je onakvih komentara, smenjivanja, podmetanja...".

Kevin Panter
foto: Profimedia

Kevin Panter stigao je u Partizan iz Milana, nakon što je ranije igrao u Zvezdi.

"Šakota je uspeo da ga ubedi, bez obeštećenja, da dođe u Zvezdu iz Olimpijakosa za mesečnu platu od 30.000 dolara. Poslednje dve rate nisu plaćene jer je bila kovid sezona... Kasnije se dodatno afirmisao... Ne mogu da ulazim u model sa avionima i kamionima, ne mislim da je normalno davati ogromne cifre. Mi nismo CSKA, Panatinaikos i Olimpijakos".

Čović je poručio da još uvek nije doneo odluku da li će povući sa mesta predsednika Zvezde

"Ne znam kojom sam odluci bliži. Moram li da se dokazujem?", upitao se Čović

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track