KOŠARKAŠI U KOLICIMA PORAŽENI U TRILER ZAVRŠNICI: Litvanci imali više sreće u finišu meča VIDEO
Foto: Kurir sport

Prava šteta

KOŠARKAŠI U KOLICIMA PORAŽENI U TRILER ZAVRŠNICI: Litvanci imali više sreće u finišu meča VIDEO

Košarka -

Košarkaška reprezentacija Srbije u kolicima poražena je u utakmici 2. kola od Litvanije rezultatom 73:67 na prvenstvu u Atini.

Posle poraza od Hrvatske rprezentativci Srbije su zbili redove i odlučili da pokažu svoj šampionski gen. Izašli su na megdan reprezentaciji Litvanije u koje su sve oči njihove domovine uprte posle neuspeha svih ostalih košarkaških sekcija.

I ovog dana je opet bilo dugih redova za testiranje te su naši momci u halu kročili skoro dva sata po izlasku iz hotela.

Litvanci su počeli meč silovito i tokom prvog poluvremena stekli prednost od 22 poena. Mahom zbog povrede glave Vezmara i brze četiri lične greške Grujića. Na poluvremenu u svlačionici su se dogovorili da izađu na teren i daju sve od sebe zbog grba koji nose.

U drugom delu rapsodija naših momaka u tandemu Elvis Fakić - Avdija Destani a sjajno su ih ispratili ostali momci. Srbija je uspela da se vrati u meč i priđe na samo pet razlike, ali tada na scenu stupaju u najmanju ruku čudne odluke sudijskog trojca koji u momente nije bio usaglašen u odlukama, a interesantno sve na štetu naših reprezentativaca. Meč je završen rezultatom 73:67.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Elvis Fakić sa 26 poena i 16 skokova, uz tri asistencije, dok je prvi poen u dresu Srbije zabeležio mladi Nemanja Vukašinović.

Srbija u četvrtak koplja ukršta sa ekipom Austrije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track