BRAVOOOOOOO! Basketaši Srbije savladali Litvaniju i postali šampioni Evrope! VIDEO
Foto: Profimedia

ponos

BRAVOOOOOOO! Basketaši Srbije savladali Litvaniju i postali šampioni Evrope! VIDEO

Košarka -

Reprezentacija Srbije u basketu tri na tri odbranila je večeras titulu prvaka Evrope, pošto je u finalu Evropskog prvenstva u Parizu pobedila Litvaniju sa 20:14.

U ekipi Srbije Miroslav Pašajlić i Mihailo Vasić postigli su po osam poena, Aleksandar Ratkov četiri, a Dejan Majstorović nije se upisao medju strelce.

Aurelijus Pukelis bio je najefikasniji u litvanskom timu sa sedam poena, Ignas Razutis i Darijus Tarvidas dodali su po tri poena, a Šarunas Vingelis postigao je jedan.

Basketaši Srbije su tako treći put uzastopno postali prvaci Evrope, posle 2018. i 2019. godine. Turnir se prošle godine nije igrao zbog pandemije korona virusa.

Bronzanu medalju osvojila je Poljska, pobedom protiv Rusije 19:18.

Na putu do trofeja naši basketaši uspeli su da savladaju Belgiju u grupi, a kasnije Francusku i Rusiju. Jedini poraz doživeli su od reprezentacije Ukrajine u grupnoj fazi, ali to nije uticalo na naš dalji prolaz u nokaut fazu ovog šampionata Evrope.

Podsetimo, basketaši su na nedavno završenoj Olimpijadi u Tokiju osvojili bronzanu medalju pošto su u borbi za treće mesto bili bolji od Belgije. U polufinalu bolji od naših basketaša bili su Rusi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track