Najnovije vesti

SVEČANI PRIJEM ZA ZLATNE BASKETAŠE! Danilović dočekao šampione Evrope u Kući košarke!
Foto: KSS

ZLATNI MOMCI

SVEČANI PRIJEM ZA ZLATNE BASKETAŠE! Danilović dočekao šampione Evrope u Kući košarke!

Košarka
12:07h

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3, koja je u nedelju uveče na Evropskom prvenstvu u Parizu osvojila zlatnu medalju i tako treći put postala šampion Evrope, danas je stigla u Beograd.

Reprezentativce Mihaila Vasića, Aleksandra Ratkova, Dejana Majstorovića i Miroslava Pašajlića, kao i trenere Marka Ždera i Danila Lukića, selektora Gorana Vojkića i fizioterapeuta Stojana Subašića, kao i pre nešto više od mesec dana po povratku iz Tokija sa olimpijskom bronzom, na aerodromu „Nikola Tesla“ dočekali su predsednik KSS Predrag Danilović, generalni sekretar Zlatko Bolić, potpredsednik za mušku košarku Nenad Krstić, rodbina i prijatelji.

Po odlasku sa aerodroma, u „Kući košarke“ je i ovog puta organizovan prijem za naše zlatne basketaše.

Trostruke osvajače evropskog zlata dočekao je predsednik KSS Predrag Danilović.

– Momci svaka vam čast! Videli smo se nedavno ovde, iskreno, veoma sam srećan, duboki naklon i poštovanje, jer znam da je teže odbraniti titulu nego je osvojiti… Želeo bih da napomenem da se kroz naše nacionalno 3×3 prvenstvo, koji već godinama odlično funkcioniše, stvaraju i pojavljuju mladi igrači, a najbolji primer je naš novajlija Miroslav Pašajlić, koji je postao MVP ovog Evropskog prcvenstva u Parizu. Dakle, što se tiče mladih i dobrih 3×3 igrača, uvek ćemo da ih imamo, zbog čega sam iznad svega srećan jer ne treba da brinemo o budućnosti. Jedino još mogu da ponovim ono što sam nedavno rekao kada smo bili ovde posle Olimpijskih igara u Tokiju – Savez je tu za vas i uvek će da bude uz vas, bilo privatno ili kada ste u reprezentaciji… Uvek možete da se oslonite na Savez, imaćete najbolje uslove, tako da vam još jednom čestitam na velikom uspehu – rekao je Danilović.

Prisutnima se obratio i naš najiskusniji reprezentativac Dejan Majstorović, koji je učestvovao u osvajanju deset od ukupno 11 medalja muške seniorske 3×3 reprezentacije Srbije.

– Pre svega bih se, u ime ekipe, zahvalio Košarkaškom savezu Srbije koji nam je tokom cele godine omogućio dobre uslove za trening i da se dobro spremimo za Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo. Mislim da smo to vratili na pravi način, doneli smo dve medalje, ovog puta zlatnu… Odigrali smo dobar turnir na EP, pogotovo drugog dana kada smo se fokusirali na defanzivnu igru, primili 17, 13 i 14 poena i zasluženo osvojili zlatnu medalju – poručio je Majstorović.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja