PRIZNANJE ZA MLADOG STRUČNJAKA: Jovan Damjanović nosi selektor omladinske reprezentacije Srbije do18 godina
Foto: FK Voždovac

NA NOVOM POSLU

PRIZNANJE ZA MLADOG STRUČNJAKA: Jovan Damjanović nosi selektor omladinske reprezentacije Srbije do18 godina

Fudbal -

Bivši sportski direktor i trener fudbalskog kluba Voždovac Jovan Damjanović imenovan je danas za novog selektora mladje omladinske reprezentacije Srbije.

"Pokušaću da prenesem na svoje igrače kulturu igranja za nacionalni tim. Pošto je reč o momcima koji su 2004. godište, pred njima je sasvim dovoljno vremena da se formiraju na pravi način i kada dodju u A tim da budu spremni za najveće fudbalske i profesionalne izazove", rekao je Damjanović, prenosi Fudbalski savez Srbije.

On je naveo da mu je posao koji je obavljao poslednjih godina u Voždovcu omogućio da upozna veliki broj igrača.

"Neki su već u prvim timovima i znam da se radi o veoma talentovanim fudbalerima. Razgovarao sam i sa ljudima koji imaju prave informacije, dobio sam kvalitetan izveštaj i jedva čekam prvo okupljanje u Staroj Pazovi", rekao je Damjanović.

U-18 reprezentacija Srbije već naredne nedelje ima dvomeč sa Slovenijom na gostujućem terenu, a u oktobru i dve utakmice sa Italijom u Srbiji.

"Biće to četiri izuzetno kvalitetne provere i sjajna prilika da već na startu uspostavimo neke principe. Iskoristiću priliku već na prvom okupljanju da igrače još malo upoznam na treningu, da im približim ideje i zahteve kako mislim da bi trebalo da izgledaju i na koji način da igraju", rekao je Damjanović.

Dok je vodio računa o školi fudbala u Voždovcu, Damjanović je izjavio da mu je cilj da od tih momaka napravi sjajne fudbalere, ali pre svega dobre ljude.

"To je moja misija, ali i pasija. Naročito sada u Fudbalskom savezu Srbije. Bitno je da decu učimo da igraju fudbal, ali je bitno da ih naučimo i na koji način treba da se formiraju i kako da se ponašaju. Kakve poruke treba da šalju", rekao je on.

"Kada nosite dres sa državnim grbom, standardi moraju da budu drugačiji i da se podignu na najviši mogući nivo. Sjajna je prilika da to uradimo već u mladjim kategorijama, da ti momci kada udju u A tim budu pravi primer ovima koji tek dolaze", istakao je Damjanović.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track