PRŠTAĆE U PIONIRU - DOLAZI BUDUĆNOST: Oslabljena Zvezda ide na pobedu u velikom derbiju ABA lige
Foto: @starsport

klasik

PRŠTAĆE U PIONIRU - DOLAZI BUDUĆNOST: Oslabljena Zvezda ide na pobedu u velikom derbiju ABA lige

Košarka -

Zvezda u klasik regionalne lige ulazi oslabljena, ali sa ambicijama da pobedi velikog rivala.

Crveno-beli na samom startu sezone imaju težak raspored, a uz osvrt na prethodne godine možemo da zaključimo da je utakmica protiv Crnogoraca poprilično važna.

Dobra stvar za Zvezdu jeste činjenica da će je odigrati u Beogradu, a loša da dolazi nakon gostovanja Fenerbahčeu, u trenutku kada probleme s povredama ima nekoliko važnih igrača.

Dejan Radonjić je nakon utakmice prvog kola i ubedljivog trijumfa protiv Splita istakao da će za njegovu ekipu biti teško da iznese period bez važnih igrača, a utakmica protiv Budućnosti biće dobra prilika za košarkaše koji su bili planirani za manju minutažu da pokažu i dokažu da mogu da se bore za mesto u timu i kada se vrate povređeni Branko Lazić i Eron Vajt, i Majk Cirbes, koji je nedavno dobio pozitivan rezultat testa na koronavirus.

Probleme su imali i Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac, međutim, u Istanbulu su na otvaranju Evrolige bili u protokolu (nisu ulazili u igru), pa postoje šanse da večeras u Pioniru makar nakratko pomognu timu.

Oči će svakako biti uprte u Nikolu Ivanovića i Luku Mitrovića, koji su u Zvezdu stigli upravo iz redova Budućnosti, kao i na Marka Jagodić-Kuridžu, koji je iz Beograda krenuo u suprotnom smeru kako bi stigao do Podgorice.

Micov predvodi goste

Najveće ime u ekipi Budućnosti Vladimir Micov, koji je ovog leta stigao iz Olimpije iz Milana, očekuje teško gostovanje u Beogradu.

- Rival ima zgusnut raspored i probleme s povredama, igrao je protiv Fenerbahčea, a mi smo imali više dana da se odmorimo i pripremimo meč. Daleko od toga da smo favoriti, ali idemo da se borimo, da iskoristimo njihove probleme i probamo da pobedimo - rekao je Micov.

ABA liga 2. kolo

Split - Partizan 59 - 69

Studentski centar - Zadar 94:78

FMP - Igokea 89:81

Krka - Mornar 89:80

Nedelja:

Borac - Cedevita Olimpija

Ponedeljak:

Cibona - Mega 18.00

Crvena zvezda - Budućnost 21.00

Kurir sport/A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track