DETE BUDUĆNOSTI PRVI PUT PROTIV SVOJIH! Džikić: Ivanovićeva najteža utakmica u karijeri
Foto: ABA Liga

biće zanimljivo

DETE BUDUĆNOSTI PRVI PUT PROTIV SVOJIH! Džikić: Ivanovićeva najteža utakmica u karijeri

Košarka -

Pred duel sa Crvenom zvezdom u 2. kolu regionalne ABA košarkaške lige, trener Budućnosti Aleksandar Džikić je ocenio da će emotivni trenutak kod pleja Beograđana Nikole Ivanovića, njegovih bivših, ali i sadašnjih saigrača, igrati veliku ulogu za ishod meča.

- Biće to prva utakmica protiv igrača koji je promenio istoriju kluba, biće interesantno kako će ko individualno reagovati na to - kazao je Džikić.

Ivanović je u plavom dresu ukupno proveo osam godina, a osim ABA pehara šest puta je bio prvak Crne Gore i sedam puta osvajač crnogorskog kupa. Mnogo velikih utakmica je odigrao upravo protiv Zvezde, mnoge prelomio svojim potezima, a sada će morati da bude najbolji protiv kluba u kom se afirmisao.

Zvezdin aktuelni sastav hvali Džikić, koji ima plan kako da se suprotstavi Beograđanima.

- Obe ekipe imaju svoje probleme, ali pokušavamo da radimo i pored toga. Očekujemo da domaćin ima više igrača u rotaciji u odnosu na utakmicu u Istanbulu, gdje je dobro namučio Fenerbahče. Imaju iskusan sastav koji maksimalno koristi tu situaciju manjeg broja igraca na raspolaganju i baš zbog toga igraju sa više slobode u napadu. Mi smo se spremali za njihovu nižu postavu sa Mitrovićem na 5 i Kalinićem na 4, kao i formaciju sa dva pleja istovremeno na terenu. Znamo da nas očekuje tvrda utakmica protiv čvrste i agresivne odbrane i podrške njihovih navijača - kaže Džikić.

Meč između Crvene zvezde i Budućnosti igra se u ponedeljak od 21 čas u dvorani Aleksandar Nikolić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track