SRBIN U DRUŠTVU LEGENDI! Vlade Divac i holivudska zvezda u filmu o NBA ligi VIDEO
Foto: AP

PRIZNANJE

SRBIN U DRUŠTVU LEGENDI! Vlade Divac i holivudska zvezda u filmu o NBA ligi VIDEO

Košarka -

Košarkaška NBA liga je najavila globalnu premijeru kratkog filma „NBA Lane“ u čast slavne istorije pred 75. jubilarnu sezonu, koji će svi moći da gledaju od ponoći 7. oktobra.

U filmu glumi Majkl Džordan i više od 30 NBA igrača i legendi okupljenih da bi ispričali priču o proteklih 75 godina na komičan i zabavan način. Među legendama se nalazi i Vlade Divac, koji je jedan od retkih igrača van SAD koji su dobili priliku da se pojave na filmu.

Smešten u izmišljenom kvartu u kome žive aktuelne NBA zvezde i legende Lige, film vodi navijače na putovanje sa ličnostima – iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti – koje su ispisale istoriju igre. U trominutnom filmu, Džordan vozi „Hoop Bus“ po komšiluku – i vodi grupu dece u obilazak NBA kvarta u kome je smešteno 75 godina košarkaške kulture. Dok se autobus kreće ulicama te zajednice, putnici susreću ove raskošne ličnosti u svakodnevnom okruženju.

Bivši rivali Medžik Džonson i Leri Bird su postali prijateljski raspoložene prve komšije, Lebron Džejms vodi računa o svom vrtu, Karim Abdul-Džabar podučava Dirka Novickog veštini njegove „nebeske udice“, Zajon Viliamson razbija tablu koša u uličnom dvorištu… i sve to je jedan običan dan u tom kraju.

Tura odaje počast NBA legendama koji su postavile temelje lige i sadašnjim igračima koji oblikuju njenu budućnost.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track