PREKO HRVATSKE I BUGARSKE DO EP: Marina Maljković objavila spisak igračica za kvalifikacione duele za plasman na evropsku smotru!
Foto: Profimedia

IDEMO!

PREKO HRVATSKE I BUGARSKE DO EP: Marina Maljković objavila spisak igračica za kvalifikacione duele za plasman na evropsku smotru!

Košarka -

Četvrte sa Olimpijskih Igara u Tokiju, kreću u pohod na prvenstbo Evrope u Izraelu i Sloveniji 2023.godine

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković objavila je danas spisak igračica za utakmicu protiv Hrvatske, na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije odbranu titule prvaka Evrope počinje naredne nedelje, kada počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2023. godine u Izraelu i Sloveniji.

Srbija je u grupi sa Bugarskom i Hrvatskom, a u prvom kvalifikacionom prozoru odigraće samo jednu utakmicu - protiv Hrvatske 14. novembra u Zaboku.

Maljković će za utakmicu protiv Hrvatske na raspolaganju imati 15 igračica:

Sašu Čađo, Ivon Anderson, Nevenu Jovanović, Tinu Krajišnik, Draganu Stanković, Aleksandru Crvendakić, Katarinu Zec, Jovanu Nogić, Minu Djorđević, Ivanu Katanić, Teodoru Turudić, Ivanu Racu, Mašu Janković, Sofiju Olić i Višnju Stefanović.

Marina Maljković
foto: FIBA

Košarkašice Srbije će se okupiti sutra, a treniraće u dvorani "Vizura Tošin bunar" do naredne subote, kada će krenuti put Hrvatske.

Do kraja kvalifikacija igraće se još dva prozora - u novembru 2022. i februaru 2023. godine, kada Srbiju očekuje dvomeč sa Bugarskom, odnosno duel sa Hrvatskom u Srbiji.

Čak 38 reprezentacija bori se za 14 mesta na Eurobasketu 2023. godine, gde će se naći pored domaćina Izraela i Slovenije.

Plasman će iz kvalifikacija obezbediti deset reprezentacija pobednika grupa, kao i još četiri najbolje drugoplasirane ekipe.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track