OSVETA SRBIJI! Naše boksere brutalno pljačkali i to usred Beograda! Da li je to revanširanje za rampu lažnoj državi Kosovo?
Foto: BSS

sp u boksu

OSVETA SRBIJI! Naše boksere brutalno pljačkali i to usred Beograda! Da li je to revanširanje za rampu lažnoj državi Kosovo?

Ostali sportovi -

Čak tri naša borca izgubila mečeve na Svetskom prvenstvu u našoj prestonici zbog neverovatnih odluka sudija

Počelo je sa Pavelom Fjodorovom i Almirom Memićem, a završilo se s Vladimirom Mirončikovom. Umesto da ovo bude priča o odličjima, ovde se radi o drugoj strani medalje - nepravdi u sportu.

Mirončikov je uspeo da dođe do bronze, ali je svim ljubiteljima boksa ostao gorak ukus posle njegovog meča protiv Robija Gonzalesa iz SAD.

Boks, Vladimir Mirončikov, Robi Gonzales
foto: BSS

Utisak svih koji su objektivno gledali meč bio je identičan. Srpski borac je bio bolji i zaslužio je finale. Međutim, onda su usledila dešavanja kojima nije mesto u sportu. Uopšte nije isključeno da sve ima pozadinu.

Naime, lažna država Kosovo vraćena je sa administrativnog prelaza jer je imala simbole s kojima nikako nije moguće boraviti na takmičenju u Beogradu. Njihovi pokrovitelji pokušali su na sve načine da izvrše pritisak na Srbiju, kako bi dopustili da oni u prestonici Srbije promovišu lažnu državu (?!). To im, naravno, nije prošlo. Besni zbog svega toga, kako saznajemo, prešli su na igrarije van ringa, a sve s ciljem da se Srbija kazni za sva dešavanja uoči početka takmičenja.

Da je tu i bilo zakulisnih radnji, postaje kristalno jasno kada se vide države iz kojih dolaze arbitri koji su rešili da izbace srpske borce na SP. Poslednji u nizu je iz Kineskog Tajpeha, teritorije koju Srbija ne priznaje za državu, a koja je izuzetno bliska sa tzv. državom Kosovo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track