NBA STIŽE U HRVATSKU: Bruklin Netsi na godišnjicu smrti Dražena Petrovića planiraju utakmicu u Zagrebu
Foto: Youtube Printscreen, Nemanja Nikolić

Spektakl u najavi

NBA STIŽE U HRVATSKU: Bruklin Netsi na godišnjicu smrti Dražena Petrovića planiraju utakmicu u Zagrebu

Košarka -

Biserka Petrović, majka legendarnog jugoslovenskog i hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića, otkrila je da se za 30. godišnjicu njegove smrti priprema dolazak NBA ligaša Bruklin Netsa u Zagreb.

- S njima pregovaramo. Moram do Njujorka, do kancelarije NBA-a, oni nisu kao mi, da u dva dana sve završite, nego traže sve temeljno. Nadam se da ćemo uspeti - rekla je Biserka Petrović za HRT.

Dražen je tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći 7. juna 1993. godine u Nemačkoj. U tom trenutku je bio član Nju Džersi Netsa, preteče Bruklin Netsa.

- Pre nismo imali dvoranu, sada imamo Arenu, ali ja bih volela tu u dvorani Cibone da se igra. Videćemo - dodala je Biserka.

Sve je još u povojima, pa tako i termin te utakmice, kao i protivnik NBA ligaša.

- Ne zna se još. Mi ćemo prepustiti njima jer nije lako, sve zavisi od korone. Ne bismo hteli da vezujemo rođendan (22. oktobar) i godišnjicu (7. jun), nego kad njima odgovara. Ali za 30. godišnjicu mora da se napravi nešto veliko. Teško je napraviti ekipu od najboljih igrača iz Evrope, ali videćemo. Još vam ne mogu reći, ali radi se na tome - kazala je Draženova majka.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track