KOŠARKAŠKI KLASIK U PIONIRU Prvi put oči u oči: Radonja protiv Žoca! PRŠTAĆE NA SVE STRANE
Foto: Profimedia

DERBI

KOŠARKAŠKI KLASIK U PIONIRU Prvi put oči u oči: Radonja protiv Žoca! PRŠTAĆE NA SVE STRANE

Košarka -

Crvena zvezda domaćin Partizanu u velikom košarkaškom obračunu ABA lige

Vreme je da trofejni trener Crvene zvezde Dejan Radonjić i legendarni strateg Partizana Željko Obradović odmere snage prvi put u istoriji večitih derbija (19.00)! I to u prepunom Pioniru, u osmom kolu ABA lige.

U različitim raspoloženjima dva tima dočekuju susret koji je svetkovina srpskog sporta. Partizan je nakon niza od čak deset pobeda, sedam u ABA ligi, tri u Evrokupu, doživeo poraz od Andore (61:60).

Na drugoj strani, Crvena zvezda je vezala dve pobede u Evroligi, protiv Panatinaikosa i Asvela kod kuće, pa u naletu dočekuje velikog rivala.

Trener crno-belih Željko Obradović ne krije oduševljenje pred prvi derbi u sezoni.

- To je utakmica koja se komentariše ne samo u Beogradu i Srbiji nego i u celoj Evropi, to je dobro za košarku. Probaćemo da damo sve od sebe u toj utakmici. Da vidimo koliko u ovom trenutku možemo da se nosimo sa jednom evroligaškom ekipom - poručio je Obradović.

Rade Zagorac, Željko Obradović
foto: Dragana Stjepanović

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić nije bio euforičan kada je prvi derbi u pitanju.

- Ne smatram da igramo najvažniju utakmicu u ovom trenutku. Trudićemo se koliko možemo, ali sad se ne igraju najbitniji mečevi - istakao je Radonjić.

Dejan Radonjić
foto: www.kkcrvenazvezda.rs

Zanimljivo, ovo će biti prvi derbi Željka Obradovića posle 28 godina! Popularni Žoc je akter derbija bio davne 1993. Tada je u finalnoj seriji plej-ofa Crvena zvezda slavila sa 3:2 i osvojila titulu posle 21 godine pauze, ukupno svoju 13. u klupskoj istoriji.

Šefu struke Zvezde Dejanu Radonjiću ovo će biti 41. duel protiv Partizana, a ima ukupno 24 pobede.

Belošević i Jovčić dele pravdu ABA liga je na zvaničnom sajtu saopštila da su delegirana dvojica srpskih sudija Ilija Belošević i Milivoje Jovčić, odnosno treći arbitar je Josip Radojković iz Hrvatske.

Poslednjih 10 derbija u ABA ligi

Sezona 2020/21. Crvena Zvezda - Partizan 73:64 Partizan - Crvena zvezda 85:86

Sezona 2020/19. Partizan - Crvena zvezda 75:72 Crvena zvezda - Partizan 92:86

Sezona 2018/19. Partizan - Crvena zvezda 71:77 Crvena zvezda - Partizan 70:68 Crvena zvezda - Partizan 106:101 Partizan - Crvena zvezda 70:67 Crvena zvezda - Partizan 84:63

Sezona 2017/18.

Partizan - Crvena Zvezda 84:100

Kurir sport / D. Lučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track