SNIMA SE IGRANI FILM O DRAŽENU! Ako ga bude igrao OVAJ GLUMAC, javlja se veliki problem! FOTO
Foto: Youtube Printscreen

Veoma zahtevno

SNIMA SE IGRANI FILM O DRAŽENU! Ako ga bude igrao OVAJ GLUMAC, javlja se veliki problem! FOTO

Košarka -

Napisati autobiografiju ili bilo kakvu dobru priču o legendarnom košarkašu Draženu Petroviću nije lak zadatak, a igrani film o njegovom životu biće još teži.

Mnogi ljubitelji košarke sigurno će se nestrpljenjem dočekati film o najpopularnijem igraču bivše Jugoslavije, a već se zna da će ga režirati Danilo Šerbedžija, sin čuvenog glumca Radeta Šerbedžije.

Mnogo je izazova pred scenaristom i rediteljem, ali glavno pitanje je ko će igrati Dražena. S obzirom na to da se radi o čoveku koji je bio virtouz sa loptom, prilično je veliki problem naći glumca koji se neće obrukati pred ponzavaocima igre pod obručima, a takvih je na ovim prostorima mnogo.

Biserka Petrović
foto: Nemanja Nikolić

Sigurno da je Draženova majka Biserka najpozvanija da priča na tu temu.

- Pristala sam da kraj filma o Draženu bude vrlo emotivan jer njegov život je bio melodrama, bez odgađanja ili dodavanja, da bude onakav kakav je njegov život zaista i bio. A bio je očigledno za melodramu, način života, njegov završetak, to mora biti tako - kaže Biserka za Večernji list i dodaje:

- Još ranije, slovenački menadžer iz Los Anđelesa ponudio nam je da Amerikanci snime igrani film o Draženu. Hteli su otkupiti od nas pravo na ime i da potom mi kao porodica više nemamo ništa s tim. Ali nije nam to odgovaralo, hteli bismo imati udela u tom filmu, da tu bude emocija, pa smo odbili. Bila je reč o 100.000 dolara. Ja sam htela da taj film naprave naši ljudi. I da ne bude dokumentarni nego igrani film. To je neki vrhunac.

Dražen Petrović, Biserka Petrović
foto: Nemanja Nikolić

Ona je pomenula jednog glumca koji bi mogao da tumači lik njenog sina.

- Mislav Čavajda bio bi sjajan za ulogu Dražena, ali to mora odrediti struka.

Danilo Šerbedžija, koji će režirati film, svestan je izazova:

- Za mene je Dražen ipak najveći ikada, i tu sam subjektivan, naravno, ali za mene je on veći čak i od Majkla Džordana. Bili smo na sastancima s njegovom porodicom i majkom Biserkom, jer ne možeš ići u ovakav projekt a da ti gaporodica, u ovom slučaju Draženova, ne blagoslovi u neku ruku - rekao je on za portal Novosti.

O problemima u izboru glavnog glumca je rekao:

- Ne želim u krupnim kadrovima i supertotalu da vidim kako glumac ne zna igrati košarku. Dražen i lopta moraju biti jedno.

Ono što upada u oči jeste da Mislav nema kosu, za razliku od Dražena, pa ćemo videti kako će reditelj rešiti taj problem.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track