DULE VUJOŠEVIĆ ZA KURIR O PORAZU PARTIZANA: Ovo su razlozi oscilacija crno-belih!
Foto: KK Partizan

Ponovo uz teren

DULE VUJOŠEVIĆ ZA KURIR O PORAZU PARTIZANA: Ovo su razlozi oscilacija crno-belih!

Košarka -

Duško Vujošević dugo nije bio na prvenstvenoj utakmici Partizana. Zapravo, poslednji put se nalazio pored terena na nekom meču ABA lige još kada je bio trener crno-belih.

I preksinoć je došao u Arenu u društvu prijatelja, poznatog pisca Bože Koprivice, ali njih dvojica nisu imali sreće da vide pobedu kluba koji vole. Partizan je pretrpeo poraz od Cedevita Olimpije, prvi na svom terenu ove sezone.

Partizan
foto: Starsport

Navijači su bili oduševljeni što se najtrofejniji trener u istoriji pojavio u dvorani, zaorilo se s tribina "Vujošević Dule", baš kao nekada kada su na istom tom mestu pred više od 20.000 ljudi padali evropski velikani.

Duško Vujošević
foto: KK Partizan

- Jeste, odavno nisam bio na Partizanovoj prvenstvenoj utakmici - rekao je Vujošević za Kurir odmah po završetku meča, a kada smo ga pitali za ovacije s tribina, samo se osmehnuo. Prešao je odmah na sam meč.

- Osetila se potrošnja energije iz utakmice Evrokupa, koju je Partizan odigrao u Parizu i koja je bila veoma neizvesna. Na to se nadovezao nedostatak Kevina Pantera i povreda mladog Balše Koprivice. S druge strane, Cedevita Olimpija je bila rasterećena i motivisana, ovo je verovatno njihova najbolja utakmica ove sezone. Mnogo je utakmica u sezoni, ali treba znati i izgubiti da bi se znalo pobeđivati i biti prvi na kraju.

Duško Vujošević
foto: KK Partizan

Partizan je jednim delom u formiranju tima ostao veran onome što je upravo Vujošević uveo kao filozofiju i sistem, a to su mladi igrači. Alen Smailagić, Balša Koprivica, Jam Madar, Uroš Trifunović i Gregor Glas imaju 20 ili 21 godinu, a neki od njih najavljuju strašan potencijal.

- Naravno. A oscilacije su karakteristika mladosti. Znam da dobro treniraju, svi znaju ko je Željko Obradović, on će to sigurno podići na viši nivo. Već je podigao u odnosu na stanje u klubu koje je zatekao kad je došao, ali padovi i usponi su nešto očekivano u ovom periodu - zaključio je Vujošević.

P. Gajić / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track