LUKA JOVIĆ OPRAVDAO UKAZANO POVERENJE ANĆELOTIJA: Srbin začetnik akcije kod drugog gola Reala, koju je pogotkom krunisao Asensio
Foto: Profimedia

madridski derbi

LUKA JOVIĆ OPRAVDAO UKAZANO POVERENJE ANĆELOTIJA: Srbin začetnik akcije kod drugog gola Reala, koju je pogotkom krunisao Asensio

Fudbal -

Srpski reprezentativac na početku drugog poluvremena zamenio strelca vodećeg gola Karima Benzemu

Fudbaleri Real Madrida pobedili su večeras na svom terenu u velikom gradskom derbiju Atletiko sa 2:0, u utakmici 17. kola španskog prvenstva.

Real je poveo u 16. minutu golom Karima Benzeme iz voleja, posle dodavanja Vinisijusa Žuniora. To je bio njegov 18. gol u sezoni.

Srpski reprezentativac Luka Jović dobio je šansu u madridskom derbiju u drugom poluvremenu, a u svlačionici je ostao strelac vodećeg gola, francuski reprezentativac Karim Benzema. Jović je odmah opravdao ukazano poverenje iskusnog italijanskog trenera Karla Anćelotija, jer je bio začetnik akcije kod drugog gola madridskog Reala.

Posle odlične varke, kada se na maestralan način oslobodio jednog igrača Atletika, Jović je nesebično asistirao Vinisijusu Žunioru, a ovaj prosledio loptu do supertalentovanog Španca Marka Asensija, koji je "dijagonalom" sa desetak metara duplirao vođstvo domaćina.

Real ima 13 pobeda u Primeri i prvi je na tabeli sa 42 boda. Atletiko je pretrpeo treći poraz i zauzima četvrto mesto sa 29 bodova.

Ranije danas Viljareal je pobedio Rajo Valjekano sa 2:0, Osasuna i Barselona odigrali su nerešeno 2:2, a Betis je pobedio Real Sosijedad sa 4:0.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track