ON JE KONTROVERZNI SUDIJA I POSEBNO MRZI JOKIĆA: Ovo je Amerikanac koji stalno maltretira Srbina! Isključio ga je čak 3 puta VIDEO
Foto: Printskrin

NBA

ON JE KONTROVERZNI SUDIJA I POSEBNO MRZI JOKIĆA: Ovo je Amerikanac koji stalno maltretira Srbina! Isključio ga je čak 3 puta VIDEO

Košarka -

Nikola Jokić je tokom NBA karijere isključen sedam puta.

U tri od tih sedam navrata isključio ga je isti čovek - Toni Bradrs.

Bradrs ga je isključio u noći između ponedeljka i utorka na utakmici protiv Vašingtona, i to je drugi put u sezoni da donese takvu odluku.

Upravo je Bradrs bio taj koji je isključio Jokića kada je došlo do čuvenog sukoba sa Markusom Morisom na utakmici protiv Majamija.

Prvo isključenje Jokić je od ovog sudije dobio 2019. godine na utakmici protiv Indijane. Bradrs je ušao u verbalni sukob sa Srbinom pošto je Jokić dobio udarac od centra Indijane Majlsa Tarnera, a on dosudio prekršaj Nikoli.

Bradrs nije samo zbog Jokića najkontroverzniji sudija. Zbog suđenja na meču Golden Stejt - Finiks 2009. godine američki mediji su ga proglasili za "najnekompetentnijeg sudiju" i pitali se kako je moguće da nije dobio otkaz.

Veliki skandal je bilo i suđenje na utakmici plej-ofa između Oklahome i Los Anđeles Klipersa 2014. godine, kada je očigledan aut, Bradrs prevideo i odlučio utakmicu u korist Tandera zbog čega se podigla velika prašina.

Njegovo izuzeće su tražili svojevremeno Hjuston i Boston, a navijači "Seltiksa" su pokrenuli peticiju da ne sudi nikada njihove utakmice.

Ipak, Bradrs iz nekog razloga već 27 godina opstaje u NBA.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track