"FALIĆE NAM, JE*I GA" Potresni oproštaj Bože Maljkovića od legendarnog košarkaša: Ko sam ja da se ljutim na Boga? Ipak, moram malo
Foto: Printscreen

tuga

"FALIĆE NAM, JE*I GA" Potresni oproštaj Bože Maljkovića od legendarnog košarkaša: Ko sam ja da se ljutim na Boga? Ipak, moram malo

Košarka -

Predsednika Olimpijskog komiteta Srbije, Božidara Maljkovića, pogodila je vest o smrti legende jugoslovenske košarke, Gorana Sobina.

Sobin je preminuo u 58. godini, a Maljković koji je bio trener Jugoplastike koja je predvođena Sobinom pokorila Evropu, a nakon tragične vesti oglasio se potresnim rečima.

- Ljut sam! Ko sam ja da se ljutim na Boga? Ipak, Sobinkov odlazak moram da mu makar malo zamerim. Taj preuranjeni poziv sebičan je prema nama ljudima. Zašto? Zato što nas je uskratio za najboljeg među nama. Ako bih morao da kažem nekom strancu šta je Dalmatinac ja nemam ni trunku dileme koga bih mu opisao. Blaga duša, tanana, a protiv najvećih takmaca dišpetan i nerazumno hrabar. Ribar da boljeg nema. Još uvek trošim njegovo domaće maslinovo ulje koje mi je, teško ovo pišem, prilikom našeg poslednjeg susreta poklonio. Faliće i nama, i moru, i maslinama. Faliće i Splitu, i Dalmaciji i košarci… Je*i ga! – poručio je legendarni Maljković za Blic.

Sobin je dao ogroman doprinos Jugoplastici na putu do evropskog trona.

Starije generacije navijača kluba iz Splita pamet njegove blistave igre na završnim turnirima Kupa šampiona 1988/89 i 1989/90. Njegov sin Josip Sobin trenutno je košarkaš poljske Dabrove.

Kurir sport / Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track