MEGA OSLABLJENA PROTIV PARTIZANA: Bez prvog trenera i petorice igrača napada crno-bele
Foto: Mega

aba liga

MEGA OSLABLJENA PROTIV PARTIZANA: Bez prvog trenera i petorice igrača napada crno-bele

Košarka -

Pomoćni trener košarkaša Mege Vule Avdalović rekao je danas da njegova ekipa, iako oslabljena, u predstojeći meč protiv Partizana u ABA ligi ulazi sa ciljem da pruži svoj maksimum.

"Očekuje nas teška utakmica protiv Partizana na njihovom terenu. Oni su do sada pokazali dobre igre u oba takmičenja, imaju pun roster, popunjeni su na svakoj poziciji sa kvalitetnim igračima i jedni su od favorita sa osvajanje ABA lige", rekao je Avdalović za klupski sajt.

"Imaju trenera koji je najuspešniji evropski trener svih vremena i sa čijim potpisom je Partizan pokazao da ima najviše ciljeve u ovoj sezoni", dodao je on.

Košarkaši Mege gostuju sutra ekipi Partizana, u utakmici 13. kola ABA lige.

Mega će na tom susretu biti desetkovana izostankom petorice igrača, kao i glavnog trenera Vladimira Jovanovića koji zbog pozitivnog nalaza na kovid-19 neće biti u mogućnosti da vodi ekipu.

Iz tih razloga su registrovana i dvojica juniora Ahmet Jonović (18) i Andrej Mušicki (16) koji će biti u sastavu Mege na toj utakmici.

"Mi u utakmicu ulazimo sa ciljem da odigramo kvalitetnu utakmicu i da pružimo svoj maksimum u ovom trenutku, imajući u vidu izostanke koje imamo", rekao je Avdalović.

"Jedan od glavnih zadataka će nam biti da odgovorimo na njihovu agresivnost najboljim mogućim rešenjima. Imamo veru u naš rad i mislim da imamo dobru priliku da pokažemo kvalitet", dodao je on.

Mega utakmicu protiv Partizana dočekuje sa pet pobeda i sedam poraza dok su crno-beli zabeležili deset pobeda i dva poraza u ABA ligi.

Krilo Mege Nikola Jović je rekao da njegovu ekipu očekuje vrlo teška i zahtevna utakmica protiv Partizana.

"Partizan je ekipa koja ove godine ima samo dva poraza u ABA ligi, u Evrokupu su isto u vrhu. Veoma teško ih ije dobiti pred njihovim navijačima, ali takodje mislim da smo mi pokazali da sa najjačim protivnicima možemo da se nosimo", rekao je Jović.

"Iako je veliko pitanje u kakvom ćemo sastavu zbog izostanaka, na nama je da držimo koncentraciju i čvrstinu u odbrani tokom cele utakmice, a za šta će to biti dovoljno na kraju, videćemo", dodao je on.

Utakmica Partizan - Mega igra se sutra od 21.00 u Beogradskoj areni.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track