NAJBOLJI SU TINA I ALEKSANDAR: Nagrađeni sportisti Loznice za 2021. godinu
Foto: T. Ilić

Svečano

NAJBOLJI SU TINA I ALEKSANDAR: Nagrađeni sportisti Loznice za 2021. godinu

Košarka -

Košarkašica Tina Krajišnik, kapiten košarkaške reprezentacije Srbije, i bodibilder Aleksandar Lekić, osvajač zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Španiji, najbolji su sportisti Loznice u 2021. godini, u izboru gradske Komisije za sport.

Njima su na svečanom novogodišnjem prijemu održanom danas u Naučno-obrazovno kulturnom centru "Vuk Karadžić" uručena vredna priznanja.

Tina Krajišnik je sa reprezentacijom ove godine pokorila Evropu i bila četvrta na Olimpijskim igrama u Tokiju, zbog obaveza nije bila na svečanosti, dok je Lekić prvo na međunarodnom turniru "Dajmond" osvojio dve zlatne medalje, a onda i trijumfovao u Španiji.

Loznica
foto: T. Ilić

Za najbolji sportski kolektiv izabran je Klub malog fudbala Loznica grad koji je za tri godine postojanja od Regionalne stigao do Prve lige Srbije, najbolji sportski radnik je Radomir Gajić iz KK Loznica, a trener Dragan Cerovac koji vodi FK Podrinje iz Lozničkog Polja.

U godini na izmaku najbolji mladi sportisti su bokser Ratko Simić, rukometaš Vuk Simić, košarkašica Anđelka Milovanović i rukometašica Emilija Đokić dok je nagrada za izuzetan doprinos sportu pripala paraolimpijcu Zdravku Savanoviću koji je u disciplini vazdušna puška 50 metara "pogodio" srebrnu medalji na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Čestitajući najboljim sportistima Loznice gradonačelnik Vidoje Petrović najavio je da će lokalna samouprava i ubuduće pružati podršku aformaciji razvoju sporta i sportske infrastruktiure.

- Niko bolje od vas ne promoviše sport, ni zdrav način života, niko bolje od vas, čini mi se, ne promoviše svoj grad, ali i svoju zemlju osvajajući najviša odličja na međunarodnim takmičenjima. Trudićemo se da vas iz godine u godinu što je moguće bolje pratimo i podržavamo tako što ćemo izdvajati više novca, iz godine u godinu unapređivati i obogađivati sportsku infrastrukturu- kazao je Petrović.

Loznica je grad koji poslednjih godina sve intezivnije ulaže u sport, podizanje sportskih terena i dečjih igrališta, a uz veliku podršku države i u izgradnju fudbalskog i atletskog stadiona.

Loznica
foto: T. Ilić

T. Ilić / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track