KURIR SAZNAJE! S TUŽBOM U NOVU GODINU Bivši igrač tužio Partizan, moraju da mu plate 55.000 dolara, PA ČAK I KAMATE! (FOTO DOKAZ)
Foto: Star sport

Problem

KURIR SAZNAJE! S TUŽBOM U NOVU GODINU Bivši igrač tužio Partizan, moraju da mu plate 55.000 dolara, PA ČAK I KAMATE! (FOTO DOKAZ)

Košarka -

Košarkaški klub Partizan vratio je prethodnih godina mnoge dugove koji su opterećivali budžet, ali problemi se nastavljaju. Crno-beli ulaze u 2022. sa novom tužbom i dve zabrane od strane FIBA BAT.

Kako stoji na sajtu FIBA, odnosno u delu namenjenim arbitražnom tribunalu, bivši plejmejker Partizana Nemanja Gordić ponovo je pokrenuo tužbu zbog duga kluba iz Humske koji datira još iz 2017. godine.

Gordić je, zajedno sa trenerom Duškom Vujoševićem, Partizan tužio FIBA još u februaru 2018, da bi nakon toga predsednik crno-belih Ostoja Mijailović rekao da je postignut dogovor od dinamici isplate i da je zabrana o registrovanju igrača skinuta.

Nemanja Gordić
foto: Starsport©

Međutim, izgleda da nešto od dogovorenog nije ispoštovano, pošto se 12. decembra ove godine na sajtu FIBA pojavila vest da je Gordić ponovo pokrenuo postupak, a objavljena je odluka BAT po kojoj se presuđuje da Partizan mora da isplati bivšem plejmejkeru 55.000 dolara, plus kamate od 2017. godine, kao i sudske troškove u iznosu od 4.500 evra.

FIBA BAT
foto: FIBA
FIBA BAT
foto: FIBA

Interesantno je da su još aktivne dve FIBA sankcije prema KK Partizan od oktobra, a odnose se na dugove prema treneru Andrei Trinkijeriju i igraču Alekseju Nikoliću.

Sašo Filipovski, Partizan, Ostoja Mijailović
foto: @starsport

- Tačno je, postoje aktivna dva slučaja oko kojih je već postignut sporazum i brzo će ta zabrana biti skinuta. Poslali smo finalnu saglasnost BAT u vezi sa dinamikom isplate tih potraživanja zbog kojih zabrana formalno i dalje stoji - rekao je Mijailović krajem oktobra za Mocartsport.

Međutim, prema onome što se vidi na sajtu FIBA BAT, te dve zabrane i dalje stoje, pa se postavlja pitanje kako je registrovan Matijas Lesor.

Kurir sport

Bonus video:

00:42

PARTIZAN PORAŽEN OD PANATINAIKOSA POSLE DRAME U ATINI: Crno-beli prokockali 19 poena prednosti! VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track