PARTIZAN STOTKOM DO POLUFINALA KUPA: Crno-beli bez Lesora deklasirali Borac iz Zemuna! FMP rival za finale
Foto: KK PArtizan

KUP RADIVOJA KORAĆA

PARTIZAN STOTKOM DO POLUFINALA KUPA: Crno-beli bez Lesora deklasirali Borac iz Zemuna! FMP rival za finale

Košarka -

U niškoj hali "Čair" igra se završnica nacionalnog kupa Srbije u košarci, finale u nedelju

Košarkaši Partizana su prema očekivanjima ubedljivo savladali zemunski Borac u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća u niškom "Čairu". Crno-beli su na kraju pobedili sa čak 53 poena razlike - 101:48.

Na početku utakmice Zemunci su sa dve trojke poveli sa 6:3, a do tri minuta pre kraja prve četvrtine je bilo nerešeno - 12:12. Potom je u finišu prve deonice, kada su u igru ušli Partizanovi Amerikanci Mur i Parker, usledila serija od 10:0 i sve je bilo već tada rešeno.

Najefikasniji u partizanu bio je novajlija Tristan Vukčević sa 16 poena, 14 je dao Dangubić, 12 Smailagić, 11 Trifunović, a 10 Avramović. Meč je sa klupe odgledao Matijas Lesor. U ekipi Borca, Balmazović je dao 15 poena, Branković 14, a Sinovec osam.

kako je utakmica odmicala, prednost crno-belih je bila sve veća. Ipak, i Borac iz Zemuna zaslužuje pohvale, jer dok su mogli pokazali su zube čak i bivšem prvaku Evrope! na kraju ubedljiva pobeda Partizana, koji će u subotu u polufinalu igrati protiv FMP-a.

4. ČETVRTINA

Sjajna igra Partzana, prvo rampa Dangubića i povlači se tranzciija da bi Vukčević bacio ali-up pas za Miletića koji zakucava za 81:43 i Matić zove tajm-aut.

3. ČETVRTINA

Kuruc postiže prve poene za Partizan u trećoj deonici meča. Nesportska lična greška Miculoviću zbog faula nad Trifunovićem. Uroš Trifunović pogađa samo prvo, pa Vukčević biva fauliran prilikom pokušaja zakucavanja, 23 razlike za Partizan!

2. ČETVRTINA

Prvo Borac poentira trojkom, da bi se Partizan vratio sa 2+1, za održavanje dvocifrene razlike. U igri i Zek Ledej. Zemunci uspešno šutiraju za tri poena, Partizanova odbrana nije čvrsta! Izabranici Željka Obradovića uspevaju da odgovore veoma brzo. Sada je nakon trojke Sinoveca na isti način poentirao Mur, pa Matić zove novi tajm-aut. Trojka Sinoveca, Borac za tri poena 6/14, Partizan samo 4/15.

1. ČETVRTINA

Trojka Partizana i dve vezane trojke Borca na početku meča, Balmazovića i Brankovića. Trojkom Trifunovića Partizan prelazi u vođstvo. Nerešeno na tri muinuta pre kraja prve deonice. Mur i panter na parketu, crno-beli preuzimaju dominaciju. Koprivica dominantan pod košem. Serija Partizana od 10:0 u poslednja tri minuta.

Hala: Čair u Nišu. Sudije: Marko Juras, Jasmina Juras, Siniša Prpa

Košarkaši Partizana igraju četvrtfinale Kupa Radivoja Koraća od 21 čas protiv ekipe zemunskog Borca. Partizan je veliki favorit protiv zemnskog Borca, baš kao što je u četvrtak Crvena zvezda bila veliki favorit protiv Radničkog iz Kragujevca.

Crno-beli u Niš stižu sa tri vezane pobede, a sigurno će želeti da ponovo osvoje Kup Radivoja Koraća nakon što je trogodišnju dominaciju 2021. godine prekinula Crvena zvezda.

Ukoliko Partizan savlada Borac, što se svakako očekuje, u polufinalu će igrati protiv FMP–a, koji je u prvom današnjem četvrtfinalu bez većih problema savladao čačanski Borac.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track