OBRADOVIĆ OTKRIO ZAŠTO NISU IGRALI LESOR I ZAGORAC: Trener Partizana o problemima sa kojima se suočio njegov tim uoči kupa
Foto: KSS

Crno-beli u polufinalu protiv FMP

OBRADOVIĆ OTKRIO ZAŠTO NISU IGRALI LESOR I ZAGORAC: Trener Partizana o problemima sa kojima se suočio njegov tim uoči kupa

Košarka -

U poslednjem duelu četvrtfinala Kupa Radivoj Korać, Partizan je prema očekivanjima ubedljivo savladao Borac Zemun 101:48 i zakazao subotnje polufinale protiv FMP u 21.00 sat.

Trener crno-belih Željko Obradović je čestitao rivalu na igri, a zatim pričao o svom timu i problemima sa kojima se suočio uoči kupa.

– Čestitam Borcu na ostvarenom uspehu u prvom delu takmičenja, što su osvojili trofej i što su se plasirali na završni turnir. Kup je specifično takmičenje i uvek traži da budeš na maksimumu koncentracije i motivacije. Očigledno je bilo da su momci iz Borca bili izuzetno motivisani i napravili su nam problem u prvoj četvrtini i jednom delu druge, posebno sa pik en pop igrom, gde su njihove četvorke i petice od 30 poena ubacile 23. Kada smo to uspeli da rešimo, utakmica je dobila drugu sliku. Ostaje da se analizira ovaj meč i da se pripremimo za sledeći.

Upitan zašto nije igrao Matijas Lesor, Obradović je rekao:

– Nije se osećao dobro, kao ni Rade Zagorac koji je bio na klupi, ali nije mogao da igra.

O publici…

– Uvek je dobro kada imate navijače uz sebe, zna se šta su navijači Partizana i koliko mogu da ponesu ekipu. Želeo bih da i protiv FMP bude sjajna atmosfera, fer-plej i sportski.

Polufinale sa FMP…

– Igrali smo pre sedam dana izuzetno zanimljivu utakmicu, pobednik je odlučen tek u finišu. Poznajemo se, znamo da je to ekipa koja ima kvalitet. To je polufinale u koje svi ulaze sa najvećim motivom. Na nama je da shvatimo da moramo da igramo na maksimalnom mogućem nivou. Znamo sve njihove mane, kao što i oni znaju naše. Znamo i vrline, kao i oni naše.

Čime je najviše zadovoljan, a čime ne posle četvrtfinala.

– Svaka utakmica ima detalje koje gledamo i koje pokušavamo da analiziramo i promenimo. Tako je bilo i večeras. Izuzetno sam zadovoljan kako su mladi igrači u drugom poluvremenu uspeli da odigraju dobro i agresivno, da prepoznaju neke stvari, ali, bez obzira što smo primili samo 48 poena, postoje i stvari u odbrani koje zaslužuju da se o njima priča sutra na treningu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track