KO SE IZ NIŠA VRAĆA SA ŽUĆKOVOM LEVICOM?! PRŠTAĆE SVE U ČAIRU! Večiti u finalu Kupa, Zvezda ili Partizan, pitanje je sad! (ANKETA)
Foto: Starsport, Beta/Marko Metlas, Beta/Branislav Božić

finale kupa

KO SE IZ NIŠA VRAĆA SA ŽUĆKOVOM LEVICOM?! PRŠTAĆE SVE U ČAIRU! Večiti u finalu Kupa, Zvezda ili Partizan, pitanje je sad! (ANKETA)

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana bore se za popularnu "Žućkovu levicu" (21.00)

Ovo će biti osmi okršaj večitih beogradskih rivala u finalu, otkada takmičenje nacionalnog Kupa nosi ime proslavljenog košarkaškog asa Radivoja Koraća (2003. godine).

Zvezda je sedam puta osvajala Žućkovu levicu, dok su crno-beli nešto uspešniji, osam puta su bili osvajači Kupa Radivoja Koraća.

VEČITI U FINALIMA KUPA RADIVOJA KORAĆA:

2009. godina, Niš (Čair): Partizan - Crvena zvezda 80:65

2012. godina, Niš (Čair): Partizan - Crvena zvezda 64:51

2013. godina, Kragujevac (Jezero): Crvena zvezda - Partizan 78:69

2017. godina, Niš (Čair): Crvena zvezda - Partizan 74:64

2018. godina, Niš (Čair): Partizan - Crvena zvezda 81:75

2019. godina Niš (Čair): Partizan - Crvena zvezda 76:74

2020. godina, Niš (Čair): Partizan - Crvena zvezda 85:84 (posle produžetka)

Podsetimo, Zvezda će večeras braniti trofej koji je osvojila prošle godine u Novom Sadu.

Crveno-beli su do novog finala stigli na impresivan način. U četvrtfinalu su deklasirali kgragujevački Radnički sa 103:59, a u polufinalu su rutinski savladali Megu sa 72:53.

Partizan je takođe bio ubedljiv na startu turnira, savladali su Borac iz Zemuna sa 101:48. U polufinalu su imali daleko ozbiljniji posao, ozbiljno su se namučili protiv sjajnog FMP Železnika. Posle izuzetno uzbudljive završnice slavili su rezultatom 92:89.

ZVEZDA SLAVILA U PRVOM DERBIJU

Ovo će biti drugi okršaj večitih u ovoj sezoni. Zvezda i Partizan odigrali su u novembru meč u regionalnoj ABA ligi i crveno-beli su ubedljivo slavili pred svojim navijačima 71:56.

Luka Mitrović bio je nerešiva enigma za odbranu Partizana na toj utakmici, postigao je 16 poena i zabeležio sedam skokova.

"Prštaće" večeras u Nišu i na terenu i na tribina, pošto će oba tima imati u finalu podršku svojih najvatreniji navijača. Nadamo se da će košarka biti u prvom planu!

Meč počinje u 21 čas.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja