NOVAKU ODUZIMAJU BODOVE NA ATP LISTI: Od ponedeljka tesna trka između ĐOKOVIĆA I MEDVEDEVA! Srbinu se ozbiljno drma tron!
Foto: Profimedia

biće gusto

NOVAKU ODUZIMAJU BODOVE NA ATP LISTI: Od ponedeljka tesna trka između ĐOKOVIĆA I MEDVEDEVA! Srbinu se ozbiljno drma tron!

Tenis -

Srbin ulazi u 361. nedelju kao prvi na svetu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković počeće u ponedeljak 361. nedelju na ATP listi kao lider. Ali, približiće mu se Rus Danil Medvedev na svega 440 bodova.

Novak Đoković
foto: Profimedia

O čemu se radi? Naime, Novaku Đokoviću će ATP oduzeti bodove, tačnije Srbin će izgubiti 2.000 poena koje je osvojio prošle godine pobedom na Australijen openu. Kao što je poznatu, najboljem teniseru na svetu političari iz Australije nisu dozvolili da se takmiči u Melburnu, jer su ga proterali, iako je ispunio sve njihove uslove.

Danil Medvedev će kao prošlogodišnji finalista takođe izgubiti bodove, tačno 1.200, ali će u odnosu na Novaka biti u plusu za 800 poena.

Danil Medvedev
foto: EPA

Dakle, Novak će u ponedeljak imati 8.875 bodova, a Medvedev 8.435. Na trećoj poziciji biće nemački teniser ruskog porekla Aleksandar Zverev sa 7.515 bodova. Potom sledi Grk Stefanos Cicipas sa 6.565 bodova, dok će peti biti Rafael Nadal sa 6.515 bodova.

Iz ovoga vidimo da će razlika između prvoplasiranog Novaka Đokovića i petoplasiranog Rafaela Nadala na ATP listi iznositi 2.360 bodova.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Novak Đoković će sledeće nedelje igrati u Dubaiju, dok će Danil Medvedev biti na turniru u Akapulku. Ukoliko osvoji turnir u Meksiku, ruski teniser će od sledećeg ponedeljka zauzeti prvo mesto na ATP listi.

Ovo su svi mogući scenariji u kojima Danil Medvedev preuzima prvo mesto na ATP listi:

Danil Medvedev
foto: Profimedia

Ako osvoji titulu u Akapulku

Ako stigne do finala Akapulka, a Đoković ne osvoji Dubai

Ako stigne do polufinala Akapulka, a Đoković ne igra finale Dubaija

Ako stigne do četvrtfinala Akapulka, a Đoković ne igra polufinale Dubaija

Ako stigne do drugog kola Akapulka, a Đoković ne igra polufinale Dubaija

Ako ispadne u prvom kolu, a Đoković ne igra četvrtfinale Dubaija

Kurir sport

Bonus video:

00:30

Novak saznao ime prvog protivnika u Dubaiju: Đoković pohod na trofej u Emiratima počinje protiv NEZGODNOG Italijana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track