KALINIĆ LETOS ODBIO MILIONSKU PONUDU PARTIZANA! Vratio se u Zvezdu, pa dva puta RAZBIO crno-bele! SVI DETALJI!
Foto: Starsportphoto

Životna forma

KALINIĆ LETOS ODBIO MILIONSKU PONUDU PARTIZANA! Vratio se u Zvezdu, pa dva puta RAZBIO crno-bele! SVI DETALJI!

Košarka -


Žućkova levica je ostala na Malom Kalemegdanu, Crvena zvezda je na maestralan način osvojila Kup Radivoja Koraća!

Nije u niškom Čairu viđena obična pobeda crveno-belih nad Partizanom - bio je to jedan od najubedljivijih trijumfa u istoriji finala dva najpopularnija kluba. Dejan Radonjić i njegovi momci održali su čas košarke Željku Obradoviću i njegovoj četi. Bukvalno su ih pomeli s parketa.

Umesto neizvesne bitke, videli smo igru mačke i miša, u kojoj je skupi tim Partizana razočarao kao retko kada poslednjih decenija. Ni stariji ljubitelji košarke ne sećaju se kada je klub iz Humske bio toliko nemoćan.

KK Crvena zvezda
foto: Instagram

A na drugoj strani - Radonjićeva mašina, u kojoj je glavni šraf Nikola Kalinić. Popularni Kalina se prvi put u karijeri nalazi u ulozi lidera i to mu, očigledno, i te kako prija...

A ko zna kako bi izgledao derbi da je Kalinić prihvatio ponudu Partizana pred početak sezone. Nikola je letos bio velika želja Željka Obradovića, koji odlično zna o kakvom igraču se radi.

Željko Obradović
foto: KSS

Crno-beli su nekoliko puta pokušavali da ga privole da dođe u Humsku, po saznanjima Kurira, nudili su mu i više od 900.000 evra, koliko ima u Zvezdi, ali od toga nije bilo ništa.

Kup Radivoja Koraća
foto: KSS

Kalinić je odlučio da se vrati među crveno-bele i to je bio ključni potez Zvezdine uprave. Nikola nosi ekipu ove sezone, preuzeo je odgovornost u napadu, opasan je ispod koša i s distance, što je Partizan dva puta ove sezone osetio na svojoj koži.

- Dobar je osećaj. Svi potenciraju tu reč lider. Prija mi, ali je ipak jedan tim pobedio drugi. Pokušavam iskustvom, znanjem da doprinesem, prošao sam dosta ovakvih utakmica, trudim se da dajem savete saigračima. I ja imam ovakvu ulogu prvi put posle dugo vremena. Trebalo mi je malo vremena da se prilagodim, da kontrolišem svoje emocije i odluke na terenu - rekao je Kalinić posle finala Kupa.

Kurir sport

Bonus video:

02:00

DAJANA BUTULIJA ZA KURIR O ODLASKU IZ REPREZENTACIJE: Košarkašica otkrila šta planira posle Tokija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track