MEDEVEDEV SE UPLAŠIO DA UZME NOVAKU TRON: Ne osećam se kao LIDER, možda budem NAJBOLJI NA SVETU, a možda i ne budem!
Foto: EPA James Ross, Profimedia

strah ili kurtoazija

MEDEVEDEV SE UPLAŠIO DA UZME NOVAKU TRON: Ne osećam se kao LIDER, možda budem NAJBOLJI NA SVETU, a možda i ne budem!

Tenis -

Ruski teniser sledeće nedelje bi mogao da preuzme prvu poziciju na ATP listi

Danil Medvedev, ruski teniser, ima priliku da osvajanjem turnira u Akapulku postane najbolji teniser na ATP listi. Meksiko je prililka za Rusa koju ne bi smeo da ispusti, jer je Novak Đoković onemogućen od strane vlasti Australije da brani 2.000 poena u Melburnu, pa mu ni titula u Dubaiju ne omogućava da zadrži svetski tron koji je držao 361. nedelju zaredom.

Novak Đoković
foto: EPA

Zanimljivo, punih 18 godina prvo mesto na ATP listi držala su samo četiri tenisera. Novak Đoković, a pre njega Rafael Nadal, Rodžer Federer i Endi Mari. Pre njih, tron je pripadao Amerikancu Endiju Rodiku, kojeg je na listi najboljih 2004. smenio Švajcarac Federer.

Danil Medvedev
foto: Profimedia

- Nikad ne znamo šta da očekujemo u tenisu. Možda će se to dogoditi za pet godina, možda za dve, možda u narednim nedeljama. U prethodnih 18 godina samo su njih četvorica bili prvi. U jednom momentu desiće se da ne budu. Svako od nas bi voleo da on bude taj i da na tom mestu ostane što je duže moguće - rekao je Danil Medvedev, pa dodao:

- Ne osećam se kao lider bilo čega. Ali biti prvi koji će srušiti tradiciju, svakako je dobra stvar za biografiju. Samo želim da nastavim da igram dobar tenis.

Danil Medvedev
foto: EPA

Danil Medvedev neće imati nimalo lak zadatak da osvoji turnir u Akapulku, jer će tamo na trofej jurišati Aleksandar Zverev, Stefanos Cicipas, Rafael Nadal, Mateo Beretini, Georgi Dimitrov, Džon Izner, te srpski teniseri Dušan Lajović i Laslo Đere.

Ruski teniser igra svoj prvi meč u nići između utorka i srede protiv Francuza Benoa Pera, u 01.00 po srpskom vremenu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track