DESETKOVANA SRBIJA SAVLADALA SLOVAČKU: Pešićevi Orlovi se namučili, ali na kraju pokazali kvalitet!
Foto: Starsport

kavalifikacije za sp

DESETKOVANA SRBIJA SAVLADALA SLOVAČKU: Pešićevi Orlovi se namučili, ali na kraju pokazali kvalitet!

Košarka -

Košarkaši Srbije savladali Slovačku u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo sa 75:63 (24:18, 20:18, 18:18, 13:9) u meču trećeg kola Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023.

Najbolji učinak u domaćoj selekciji imao je Aleksa Avramović sa 14 poena, Marko Jagodić-Kuridža je dodao poen manje, uz šest skokova, a Uroš Trifunović i Dušan Ristić (osam skokova) su upisali po 12 poena.

U selekciji Slovačke najefikasniji je bio Vladimir Brodžijanski sa 23 poena, dok je Mario Iring postigao 14 poena, uz osam skokova.

Srbija je tokom celog meča kontrolisala rezultat, i tako je došla do druge pobede u kvalifikacijama, uz jedan upisan poraz, dok je Slovačka bez pobede u dosadašnjem delu.

U drugoj utakmici košarkaši Letonije pobedili su na gostovanju selekciju Belgije sa 66:65 (23:10, 20:15, 14:20, 9:20),

Tri selekcije imaju po dve pobede i jedan poraz u Grupi A. Vodi Belgija, druga je Letonija, a treća Srbija, dok na poslednjem mestu Slovačka nema pobedu.

U sledećem kolu u ponedeljak Letonija dočekuje Belgiju, dok Srbija gostuje Slovačkoj.

1 / 5 Foto: Starsport

Četvrta četvrtina

Počela je poslednja deonica utakmice. Đurišić izvanredan kao debitant. Kvalitet Pešićevog tima dolazi do izražaja, Srbija uz podršku sa tribina grabi ka pobedi u "Pioniru". Laki poeni Avramovića za + 14.

Treća četvrtina

Dobar početak Srbije, Slovaci uzvraćaju, po trojka sjajnog Trifunovića! Trojka Krajčovića za Slovake i dodatni poen iz slobodnog bacanja posle prekršaja Koprivice. Ubrzo viđena sjajna finta i potom fantastično zakucavanje veoma talentovanog Balše Koprivice! Ova deonica meča završena nerešeno. Zapažen i Đoković iz Borca.

Druga četvrtina

Centar Srbije Ristić postiže prve poene. Pogodak Đurišića i Srbija prvi put ima dvocifrenu prednost. Bek partizana Uroš Trifunović među najboljima u selekciji Srbije. Brodzianski postiže četvrtu trojku iz petog pokušaja.

Srbija
foto: Starsport

Stiže i preko potrebna podrška sa tribina, ori se "Srbija, Srbija". Opet dvocifrena prednost. Dve trojke u nizu plejmejkera Avramovića. na poluvreme naš tim odlazi sa osam poena prednosti.

Prva četvrtina

Startna petorka Srbije: Avramović, Radanov, Trifunović, Jagodić-Kuridža, Koprivica. Meč je počeo, prvi napad za Slovačku, ali prve poene daje Trifunović za Srbiju. Nakon Trifunovićeve, viđene su još tri trojke.

Vladimir Brodzianski je upisao dve za svoju selekciju, uzvraća Jagodić-Kuridža. Dobar otpor Slovaka na polovini prve četvrtine. Naša selekcija pojačava ritam, Radanov maestralan za + 6. Krilni igrač Brodzianski pravi probleme srpskom timu. Na terenu i mlađani Đurišić iz Mege. Kraj prve četvrtine.

Kvalifikacije za SP, 3. kolo: Srbija - Slovačka

Hala: Aleksandar Nikolić (Beograd) Sudije: Zafer Jilmaz, Tomas Bisuel, Mehmet Sahin

Utakmica Srbije i Slovačke biće zanimljiva, jer je Orlovima potrebna pobeda. Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić objasnio je šta želi u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

- Drugi je prozor prve runde, u prvoj imamo četiri ekipe, Letoniju, Belgiju i Slovačku uz nas, onda ide treća runda kao kvalifikacioni prozor u zadnjoj nedelji juna. Onda tri ekipe idu dalje, čekaju nas ozbiljnije ekipe, tu su Turska, Grčka i verovatno Velika Britanija - rekao je Pešić.

A grupa

Tabela posle dva odigrana kola: Belgija 4, Srbija 3, Letonija 3, Slovačka 2.

Plasman u narednu rundu izboriće po tri ekipe iz svih grupa, bodovi iz međusobnih susreta se prenose dalje.

Plasman na Svetsko prvenstvo izboriće po tri ekipe iz novoformiranih grupa u drugoj fazi takmičenja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track