FAJNAL FOR U BEOGRADU! Srpska prestonica ponovo dobija organizaciju završnog turnira! Vesić: Sačekajmo konačnu odluku
Foto: Starsport©

udarna vest

FAJNAL FOR U BEOGRADU! Srpska prestonica ponovo dobija organizaciju završnog turnira! Vesić: Sačekajmo konačnu odluku

Košarka -

Fajnal for turnir Evrolige igraće se u Beogradu!

Zbog epidemioloških mera završni turnir Evrolige prebačen je iz Berlina, a prema saznanjima "Novosti", odluka je pala na srpsku prestonicu.

Srpska prestonica je dala garancije da će na turniru u Areni biti moguće prisustvo publike, uz validnu potvrdu o vakcinaciji.

Glavni grad Srbije je 2018. bio više nego uspešan domaćin Fajnal-fora i ima iskustvo u organizovanju velikih događaja.

Zvaničnici Beograda ipak, tvrde da odluka još uvek nije zvanično doneta. To je potvrdio zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Zvanična odluka Evrolige nije još uvek doneta. U stalnom sam kontaktu sa čelnicima Evrolige i verujem da će naš grad biti domaćin. Kada odluka bude doneta, kakva god da bude, javnost će odmah biti obaveštena. Borim se za Beograd i nadam se najbolje. Ali sačekajmo zvaničnu odluku. Beograd pobeđuje! - poručio je Vesić.

Titulu prvaka brani Efes koji trenutno zauzima 9. mesto i još uvek se bori za mesto u plej-ofu. Posle 26 odigranih kola Barselona je prva na tabeli sa 20 pobeda i pet poraza. Isti broj trijumfa ima Real Madrid uz jednu izgubljenu utakmicu manje od Katalonaca.

Srpski predstavnik, Crvena zvezda, ne nalazi se u dobroj situaciji kada je u pitanju plasman među najboljih osam ekipa pošto trenutno ima 10 pobeda i 15 poraza. U poslednjih devet utakmica morala bi ekipa Dejana Radonjića da napravi ozbiljan niz kako bi stigla rivale koji se bore za mesto među osam najboljih.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track