OVAJ AMERIKANAC MRZI JOKIĆA IZ DNA DUŠE: Nemoj da mi je neko pomenuo da je on najbolji košarkaš u NBA ligi! (VIDEO)
Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER, Printscreen/Youtube

dežurni pljuvač

OVAJ AMERIKANAC MRZI JOKIĆA IZ DNA DUŠE: Nemoj da mi je neko pomenuo da je on najbolji košarkaš u NBA ligi! (VIDEO)

Košarka -

Izvesni Nik Rajt vodi prljavu kampanju protiv centra Denvera

Sjajne partije, neverovatni potezi, košarkaška inteligencija sinonim su za Nikolu Jokića u NBA. Baš to mu je donelo titulu MVP lige prošle godine. Međutim, mirni i tihi Srbin nije svima po volji u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Nik Rajt
foto: Printskrin/Jutjub

Izvesni Nik Rajt, koji radi na Foks TV, uživa da kritikuje Nikolu Jokića. Za njega Amerikanci kažu da je dežurni pljuvač centra Denvera. Pre nedelju dana Rajt je zajedno sa Krisom Brusarom komentarisao dešavanja sa Ol-stara i tu je bukvalno pretio kolegama, da neće više tolerisati njihove reči, ukoliko nastave da pričaju da je Nikola Jokić najbolji?!

Iskoristio je činjenicu što Nikola Jokić nije igrao u završnici Ol-stara i što nije odlučivao pobednika. Nije izdržao, morao je javno da ponižava srpskog košarkaša.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

- Jokić je veoma je dobar košarkaš, takođe osvojio je jednu od "najslabijih" MVP nagrada u istoriji. Prvo se pričalo da će Lebron osvojiti, pa se povredio, isto je bilo i sa Durentom, Hardenom, Embidom... i na kraju je Jokić osvojio. Ove godine mi je jedan pametan čovek, koji je jedno vreme bio i prvi čovek NBA franšize, rekao kako bi pre izabrao Jokića nego Janisa na draftu, a onda smo imali Ol-star draft na kom je Jokić izabran tek na sedmom mestu - kao u transu pričao je Rajt.

Nik Rajt
foto: Printskrin/Jutjub

Amerikanac je praveći tikove i razne gestikulacije nastavio da pljuje Srbina.

- Zatim imamo Ol-star utakmicu. Znamo da košarkaši žele da pobede na toj utakmici, kad ono Jokić nije bio starter u četvrtoj četvrtini. Nije bio ni Janis, ali je brzo ušao u igru, potom i Derozan, a sve dok je na drugoj strani bio DŽoel Embid. I, trener Monti Vilijams je pre odabrao da igra bez centra, nego da mu igra Jokić. I ja sam mrzitelj?

Nastavio je da koristi svoje "argumente". Prosto je vrištao u programu, mlatio rukama i vikao da više ne želi da čuje od svojih kolega da je Jokić najbolji.

- Monti Vilijams, koji je jako pametan, rekao je sebi: "Šta moram da uradim da bih pobedio? Moram da ostavim Jokića na klupi. Sedi, nećeš igrati, žao mi je. Ne želim više nijednom da čujem da je Jokić najbolji košarkaš na svetu. Da li je među deset, jeste. Da li ga poštujem, naravno. Ali koliko vam je potrebno još dokaza?

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Ovakve reči naišle su na kritike širom interneta, pa je tako novinar „Bličer riporta“ napisao da se radi o klovnu. Kolega u studiju, Kris Brusar, rekao je Rajtu da greši zato što se ipak radilo o Ol-star utakmici i da to što Jokić nije igrao i završnici ne treba shvatati kao nešto mnogo značajno.

- To je Ol-star utakmica i nije toliko važno, to propuštaš. DŽa Morent nije igrao u poslednjoj četvrtini, da li ćemo reći isto to u za njega, što si rekao za Jokića - objasnio je Brusar.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track