BEOGRAĐANI PALI U LJUBLJANI: Mega u gostima poražena od Cedevite Olimpije
Foto: Mega Mozzart

ABA liga

BEOGRAĐANI PALI U LJUBLJANI: Mega u gostima poražena od Cedevite Olimpije

Košarka -

Košarkaši Mege poraženi su večeras u gostima od Cedevite Olimpije sa 81:92 (24:31, 17:18, 18:17, 22:26), u 22. kolu regionalne ABA lige.

Najefikasniji kod Mege bili su Nikola Đurišić sa 16, Karlo Matković i Boriša Simanić sa po 15 i Matej Rudan sa 14 poena.

Cedevitu Olimpiju je do pobede predvodio Edo Murić sa 16 poena, osam skokova i tri asistencije. Pratili su ga Jaka Blažič i Kevin Farel sa po 14 poena, Zoran Dragić je postigao 13, a Džejkob Pulen i Alen Omić po 12 poena.

Mega je sa skorom od osam pobeda i 12 poraz na devetom mestu na tabeli. Cedevita Olimpija je zabeležila 13 pobeda i sedam poraza i zauzima treću poziciju.

U narednom kolu, Mega će dočekati Mornar, dok će Cedevita Olimpija gostovati Zadru.

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović izjavio je večeras da njegova ekipa znala odakle im preti opasnost od Cedevite Olimpije ali da nije uspela da odgovori izazovu.

"Oni su jedna od najboljih napadačkih ekipa. Znali smo odakle nam preti opasnost ali nismo uspeli da odgovorimo izazovu koji je donosila ova utakmica. Dozvolili smo im dosta skokova u napadu koje su oni krunisali šutevima za tri poena", izjavio je Jovanović, a preneo klub.

Trener Mege je rekao i da je njegova ekipa imala prilike za priključak, ali da "uz nizak procenat šuta za tri poena nije moguće dobiti Cedevitu Olimpiju".

"Veći deo meča smo odigrali jako kvalitetno i imali prilike da pripretimo domaćoj ekipi. Manjak iskustva i koncentracije, kao i neki ishitreni potezi doveli su nas do ovog poraz. Čestitao bih Cedeviti Olimpiji na pobedi. Sve u svemu mogu da kažem da sam delimično zadovoljan", rekao je Jovanović.

Mega je na devetom mestu ABA lige sa skorom od osam pobeda i 12 poraza, a usledećem kolu će dočekati Mornar.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track