HVALA TI ZVEZDO! Čuveni Rus u transu zbog DRAME U UKRAJINI! Košarkaška legenda oduševljena odlukom crveno-belih da ne drže baner
Foto: Printscreen

oduševljen

HVALA TI ZVEZDO! Čuveni Rus u transu zbog DRAME U UKRAJINI! Košarkaška legenda oduševljena odlukom crveno-belih da ne drže baner

Košarka -

U moru kritika i napada koje trpi Crvena zvezda nakon evroligaške utakmice u Litvaniji, stigao je i glas podrške, čak i zahvalnosti srpskom klubu zbog odluke da njegovi igrači ne drže baner u bojama ukrajinske zastave.

O kontroverznoj utakmici odigranoj u Kaunasu pričao je čuveni ruski košarkaš, Vitalij Nosov, osvajač srebrnih medalja na Svetskim prvenstvima 1994. i 1998. godine sa reprezentacijom Rusije.

Kao i sami detalji sa utakmice, njegova izjava izaziva puno različitih reakcija.

- Srbi će uvek biti uz Rusiju. I veliko hvala igračima Crvene zvezde, koji nisu pratili vođstvo "divnih" organizatora. U svakom slučaju, politika ne bi trebalo da se tiče košarkaša. Oni nisu odgovorni za odluke koje donose državne vlasti. Svi znaju da sport treba da bude van politike, ali sada je sve otišlo predaleko i ljudi zbog toga pate - rekao je Nosov, a prenosi "lostsports.com".

Crvena zvezda
foto: Printscreen

Nosov je istakao da nije fer tretman koji imaju ruski sportisti otkako je počela invazija na Ukrajinu.

- Ovo što se sada radi Rusiji je više od zla. Niko neće da čuje naše argumente. Šarunas Jasikevičijus je loše govorio o Rusiji i rekao da ne želi da vidi naše klubove u Evroligi.Posle tih reči on za mene više ne postoji. Igrali smo košarku sa Žalgirisom ceo život, bio sam stotinama puta u Litvaniji i oni su dolazili ovamo. U vremenima SSSR-a nije bilo podela.

Nekadašnji centar brojnih ruskih klubova, ali i član Olimpije iz Ljubljane prisetio se života u staroj državi SSSR.

- Bili smo jedan narod, sećam se da sam se 1984. godine kada sam imao 16 godina iznenadio što je Arvidas Sabonis Litvanac. Živeli smo zajedno i bili jedan narod - zaključio je Novos.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track