JASIKEVIČIJUS BRUTALAN PREMA RUSIMA I PUTINU: Moramo da zaustavimo TOG TIPA želim sreću UKRAJINCIMA, možda smo mi LITVANCI sledeći
Foto: EPA/GEORGIA PANAGOPOULOU, AP/Mikhail Klimentyev

izabrao stranu

JASIKEVIČIJUS BRUTALAN PREMA RUSIMA I PUTINU: Moramo da zaustavimo TOG TIPA želim sreću UKRAJINCIMA, možda smo mi LITVANCI sledeći

Košarka -

Litvanac loše pričao o Rusima i Rusiji

Trener košarkaša Barselone Šarunas Jasikevičijus smatra da ruski klubovi i sportisti iz te zemlje ne smeju ni pod kojim uslovima da se takmiče sa ostalima u svetu. Razlog je specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini.

Šarunas Jasikevičijus
foto: Starsport

Evroliga je suspendovala ruske klubove CSKA, Zenit i Uniks, kao i Lokomotivu iz Evrokupa. Po Jasekevičijusu, to je bila prava odluka. On tvrdi da kao Litvanac ima pravo da osuđuje Ruse.

- Odrasli smo kao deca bivšeg Sovjetskog Saveza. Znamo tačno šta se dešava. Mi, kao Litvanci, stalno se osećamo ugroženo. Nema načina da sednemo i samo to prihvatimo. Na neki način, osećamo da bismo mogli da budemo sledeći. Ovakva situacija u 2022. godini apsolutno je užasna i moramo da zaustavimo ovog tipa (Vladimira Putina op.a.). Želim svu snagu i moć Ukrajincima da pokušaju da prežive - rekao je Šarunas Jasikevičijus.

Trener Barselone poručuje da za Ruse nema mesta u sportskim takmičenjima.

- Nadam se da će ceo svet nastaviti da pomaže Ukrajincima jer su zaslužili da imaju svoje mesto i svoju zemlju. Agresivna država ne treba da učestvuje u normalnim životnim situacijama jer ne pružaju normalne životne situacije. Kao što sam rekao, ja sam Litvanac i imam izuzetno čvrsto mišljenje o tome. Za ruske klubove bilo bi teško da učestvuju u Evroligi dok njihova zemlja direktno napada suverenu državu - poručio je litvanski košarkaški trener.

Šarunas Jasikevičijus je trener Barselone, a njegov klub trenutno zauzima prvo mesto u Evroligi, sa 21 pobedom i šest poraza.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track